ЗЛОУПОТРЕБА НА ЕДНО МОЕ ВИДЕО

 Јордан Петровски 24.07.2018

Барајки нешто на јутуб налетав на мое видео но под друго име:
 
 

 Еве во го моето видео:
Во ова постапка има неколку работи кои не се во ред , односно се косат со законот за авторски права. Итер Пејо несмеел да го превземе видеоти и да му го менува насловот и со тоа да дава друга конотација на она што е во видеото. Тоа што сакал Итер Пејо да каже преку водеото можел да го стори пренесувајки го моето видео во оргинална форма. Па под него да поведе полемика за јазикот.
Втората работа, од видеото е во тоа што свесно или не во видеото изнесува неточни податоци за Костадин Смичковски.
Костадин Смичковски е роден 1934 година, значи немало теоретска шанса да е четник во четите на Ванчо Михајлов.
Костадин Смичковски е еден од основачите на ВМРО СДРМА 1947 година и затоа е осуден за затворска казна. Завршува медицински факултет, извесно време е професор во медицинското училиште во Скопје и 1970 година заминува за Либија  а потоа за Лугано. Каде што и починува 2015 година  од чудна болест, која и како лекар неможе да ја диагностицира. Од иста болест е починат и зетот на Анте Павелиќ
Во втората половина на шеесетите години на минатиот век, Ванчо Михајлов добива понуда од властите во Македонија да се врати слободно во Македонија , тогаш за да да ВМРО опстои и понатаму  Смичковски требело да го превземе водењето на ВМРО од Ванчо Михајлов и за тоа имало и согласност од Ванчо Михајлов.
Што ке сторам сИтер Пејо заради неовластеното пртевземање на мое видео сеуште не сум одлучил. Се обидувам да го најдам и да го контактирам па потоа ке донесам решение за моите иднипостпаки.


Read 1570 times