ЗА ЦИПРАС, САВИДИС Е „НАШ ЧОВЕК“

 

Јордан Петровски 19. 07. 2018

Ако се точни тврдењата на Заев дека грчкиот бизнисмен Савидис ги финасирал протестите во Скопје, против договорот со Грција за промена на името, тогаш читајки еден новинарски текст во кои се објаснува односот помеѓу Ципрас и Савидис се наметнува заклучок дека финансирањето на протестите е дело на Ципрас и Савидис!

 "For Prime Minister Alexis Tsipras, Savvidis is what’s known as imeteroi — “one of our own,” a figurehead of vast capital a new government can use to outsource control of different sectors of the sprawling Greek state."

„За премиерот Алексис Ципрас, Савидис е она што се нарекува imeteroi – „наш човек,“ номинален раководител на масивен капитал кој новата влада може да го користи да ја извезува контролата врз различни сектори на грчката држава.“

Read 1190 times