НОВИ ДОКАЗИ ЗА ТОА ДЕКА МВР ПРАВЕЛО И ПРАВИ СЕРИОЗНИ МАНИПУЛАЦИИ ОКОЛУ УБИСТВОТО НА САЗДОВСКИ

Јордан Петровски 10.07.2018

Нема каде да бегаат напаѓачите на Саздовски вели потпаролот на МВР Тони Англевски

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=rx5cJDcOGO{youtube}

Лага од МВР е дека се уапсени сите сторители. Уапсени се само дваица. Другите дваица, третиот кој учествувал во УБИСТВОТО И четвртиот кој бил возач не се сеуште уапсени и веројатно се веке надвор од Македонија. 

Се повеке ниви докази укашуваат на тоа дека постоел обид да се заташка убиствтвото:


 

Детето чекало автобус. Од кола излегле тројца. (Ова значи дека го барале, или го следеле, значи намера постоела, возачот кој запрел за да се изврши злосторството и исто соучесник). Наоружани биле со метални шипки.(Ова значи дека употребиле ладно оружје). Значи тројца на еден, со предумисла, го тепале на особено свиреп начин. Пренесен во болница каде е констатирано дека е на раб на смртта. МВР го крие настанот. Клинички центар ја крие состојбата на момчето. Главните медиуми молчат. Алернативните канали на известување ја шират веста. ПОСЛЕ ТРИ ДЕНА, откако е јасно дека неможе да се сокрие, овој настан е објавен во билтенот на МВР со окарактеризација „насилство“, со бенигни информации без податоци за повредите, каде се споменуваат САМО тројца без да се води како соучесник возачот на колата. Медиумските проститутки почнуваат да лажат дека таков настан НЕМА. МВР излегува со соопштение дека се ширеле дезинформации и лажни вести. Детето починува. Медиумскиот шљам започнува со релативизации од калибарот „Тажна случка“ „Општеството е виновно“..... и слични бљувотини. Наивните мозокоиспрани graxhani се лепат на овакви бозаџиски прикаски и релативизации во својата плиткоумна умисленост за виши суштества. Најдолниот талог од од медиумскиот шљам, шарените куртони, продолжуваат со навреди и подметнувања од калибарот “Па што очекувал он кога бил член на навивачка група“ и „Умрел во тепачка“, „Умре зошто беше необразуван“, “Па насилник бил“...
Детето е УБИЕНО со предумисла на особено свиреп начин од ТОЛПА, мотивирана од етничка нетрпеливост!! Показно убиство! ТЕРОРИСТИЧКИ АКТ!!
Ми се гади од овакви лајна завиткани со целофан. СМРДИТЕ БРЕ!!! СМРДИТЕЕЕ! МИ СЕ ГАДИ ОД ВАС!

фб статус на  Дарко Ѓорѓиев

За жал постојат и докази дека МВР му трасирало пат на ОЈО да покрене обинение за кое се изрекува казна за НАСИЛСТВО а не за УБИСТВО:

 

 

Не е точно тоа дека квалификацијата на кривичното дело ја дава обвинителството како што изјавија вчера од МВР. Полицијата со самото доставување на кривичната пријава до обвинителството го наведува и членот по кои се гонат сторителите, а со самото тоа практично и го квалификува делото...
Само еден удар со шипка во глава е доволен за квалификација УБИСТВО или УБИСТВО ВО ОБИД, а не претепување од повеќе лица со шипки како што објавија медиумите!
Го видел ли некој тоа дете пред да се квалификува делото, и што ако несреќниот Саздовски го преживееше таквото претепување како „пола човек“ со трајно намалени животни функции и трајно намалена животна активност?
Таквиот епилог здраво-разумски треба да се квалификува како насилство?
Ги консултирал ли некој докторите од клинички пред да ја дадат квалификацијата на делото?
Инаку, должни се по закон да го сторат тоа!
Или чекаа детето да умре па да размислуваат за евентуална преквалификација...?
Ете Села преживеа па повторно квалификацијата на делото беше УБИСТВО ВО ОБИД, а сторителите добија сèвкупно околу 90 години затвор. За насилство минимално пропишаната казна е само 6 месеци затвор, АЛОО!
Непрофесионализам од страната на МВР и обвинителството, или тенденциозност?
Јас повеќе би сакал да верувам во првото!
А ако е второто...?
Па колку време велевме „НЕМА ПРАВДА НЕМА МИР“?
Па така како што велевме тогаш, така ќе викаме и СЕГА!

фб статус на Зоран Јованоски

Бидејки  ни станува сосема јасно дека дојде само до промена на Курто со Мурто а се другото остана исто , па и криење на убиства, мора ние како граѓани преку социјалниве мрежи да вршиме притисок министерот Оливер Спасовски да поднесе оставка а против оние  како вработени во МВР се обиделе да ги сторат погоре споменатите прикривања да се покренат КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ!!


Read 1299 times