ПРАШАЊЕ ЗА ЗЛАТКО ТЕОДОСИЕВСКИ

 

Joрдан Петровски 04.10.2017

Златко Теодосиевски во својата последна колумна во пост скриптум  како одговор на Теона Митевска а во врска со нивната полемика за документарниот филм „Кога денот немаше име“  а со тематика за убиството кај Смилковско Езеро вели:

Она што всушност треба да го направат е да им пишат на семејствата на обвинетите кои одлежаа толку години затвор, а кои што – директно и неотповикливо – беа прогласени за виновни токму (и) преку нивното филмувано „остварување“. Ако имаат толку, и таква, доблест, се разбира. А ја немаат, знам, ниту ќе ја имаат. И тоа се нешта што се учат во првите години од животот и во рамките на семејстовото.

Дали Златко Тодороваски откако ке го слушне видеово ке собере храборост па да му пише на Заев и да го праша како се чувствуваат семејствата на убиените ??

{youtube}www.youtube.com/watch?v=CxM72LKAf80{/youtube}

 

Read 1314 times