НА ЗДРАВЈЕ СТИЖЕЊЕ НА ОНИЕ КОИ ПОВЕРУВАА ДЕКА НЕМА ПОВЕКЕ СИМНИ СЕ КУРТО ДА СЕ КАЧИ МУРТО

Јордан Петорвски 05.05.2017

Владе  Милчин, антимакедонец до коска “је изненаѓен и увреѓен“ од тоа како Таљат го декорирал кабинетот на Председателот на МАКЕДОСКИОТ Парламент, “ види молимте“.  Не би дознале дека Милчин бил лут на Таљата ако не беа “независните“ медиуми?! Милчин “оком“ неговите платеници, медиумските СОРОСПИИ,  “скоком“ да го објават фејсбук статусот на Милчин во кој Милчин го прекорува Таљата.   СОРОСПИСКИТЕ  платеници, по се лесни на ум па лесно заборавија дека Милчин навиваше Таљат да стане председател и го одобруваше нелегитимното устоличување на Таљата за Председател на Собранието! Милчин како навиваше за Таљата глумеше дека не знаее што ке следува па сега продава  патриотизам и грижа за Македонската држава. Таљат со својот одговор  даден во интервју за НОВАТВ им одговори на сите лажни душегрижници како Милчин, Најчевска, ........ оние од врвот на СДСМ нема потреба да ги споменувам!! Таљат вели:

-Мислам дека никој не треба да се чувствува загрозен од знамето, бидејќи тоа се наши симболи,  на припадноста, а од институционален аспект мислам дека државното знаме се наоѓа на вистинското место каде што припаѓа и сите ние се идентификуваме со тоа  кога сме носители на функција,, вели новиот претседател на Собранието Талат Џафери во интервју за НОВА .......

-Фактот што и припаѓам на заедницата, на албанскиот народ пропишан во Уставот сметам дека од личен аспект тоа сум го направил како лично чувство, како припадност на граѓанинот Талат Џафери, во однос на функцијата што ја преземам не загрозувајќи ги во ниту еден момент надлежностите на претседателот на Собранието, вели Џафери за НОВА ...


Таљат вели знамето е симбол на припадноста, што е тешка лага и манипилација. Знамето е симбол на државата а поединевцот, институцијата со истакнување на змамето праќаат порка на која држава и припаѓаат!  Таљат со оваа изјава  ни праќа прејасна порака со која ни појаснува дека тој и припаѓа на АЛБАНСКАТА држава , следствено на тоа треба да очекуваме дека  тој ке работи за интересите на Албанската држава. Дали оваа изјава ја прочитаа, слушнаа , Заев, Милчин, Најчевска, ... и оние што врескаа и врескат дека одново ке важат законите во Македонија . Одново како да важеле некогаш . Благодарејки на  Владе Милчин, дознаваме што СДСМ  подразбира кога вели дека ќе го врати почитувањето и примената на Уставот, законите!!  Милчин во случајов со Таљат, не повикува на примена на законски санкции за Таљата, туку повикува неговиот партиски шеф да го ПОТСЕТИ !!!! 

Неговиот партиски шеф, Али Ахмети, има обврска да го потсети на тоа

Значи  се ке биде исто, само него-Груевски ке го замениме со Заев!!  По кој зане кој пат истата финта на превејаните комуњари, пак само одземање на цицката наречена буџет од Курто и бандитите на Курто и давање на Мурто и бандитите на Мурто. Како може да се очекува од луѓе кои на незаконскиот начин извршија избор на вториот човек во државата да прифатат важење на Устав, закон, деловник. Ке бидеме сведоци на фактот дека Милчиновата измислица СЕ ШТО Е ЗА ПОТРЕБАТА НА ВЛАДАТА-ВЛАСТА Е НАД УСТАВОТ измислица која ја прифати и Уставниот суд....... 

 пс. Но нешто друго многу поинтересно, поточно открива многу повеке а тоа е Таљат си поканаил ТВ екипа да снима:

Влегувањето на Талат во кабинетот на Председателот на Парламентот:

 На фотографијава при влегувањето нема ни трага од знамињата, “знаменцата“ на Република Албанија 

 

ТВ екипа по се го снимала Таљата како ја украсува канцеларијата на Председателот на Собранието со знамиња на странска држава. 

 

 

Таљат според функцијата е човек кој го менува Председателот на Државата. Зошто му било потребно да снима како става знамиња на држава Албанија во канцеларијата на Председател на Македонско Собрание? Освен како овековечување на совјата улога во пфедералзирањето на Македонија , последниот чекор пред распадато на Макееонската држава во сегашните граници!! Сите треба да се запрашаме а посебно СДСМ, главните подржувачи на Таљата како ке се однесува утре Таљат ако треба да го менува Председателот на државата?  Дали Таљат и во кабинетот на Председателот на Државата ке стави знаме на Албанија.

Еве го и видеото:

 

Read 1511 times