КОМУЊАРИТЕ КОИ ГО ПОДРЖУВААТ СДСМ ДА НАУЧАТ ШТО СЕ ДЕМОКРАТСКИ НАЧЕЛА

 

Тврдокорните комуњаришта нека ја преслушат убаво изјавата на Иванов, изјава после која Туск искоментира дека решение за кризата со формирање на влада треба да се бара во рамки на демократските начела:

Туск: Решение во рамки на демократските начела, пристојноста и разумот

 

Затоа ке мора да дам уште едно објаснување за комуњариштата , ДЕМОКРАТСКИ НАЧЕЛА значи почитување на Уставот и одлуките и решенијата на Уставниот суд. На РЕШЕНИЕ на Уставниот суд се повикува и Иванов, решение кое ги донесе на власт комуњариштата , поточно ја продолжи власта на србокомуњарите и со тоа недозволи осамостојување и демократизирање на Македонија. После тој чин во август 1992 година, чин кој беше само продолжение на кршењето на Уставот, поточно Државниот Удар спроведен од глигоров потпомогнат од СКМ-ПДП и нивните трабати од 1991 година, порпечувањето на изборената волја на избирачите изразена на првите певекепартиски избори во Македонија.

Read 984 times