ЕВРОПА И ТУСK ДОБИЈА ШЛАКАНИЦА ЗАРАДИ НИВНИТЕ ДВОЈНИ СТАНДАРДИ ОД ИВАНОВ

 

Изјавата на Тус:

 

,На почетокот на март одговорив на Вашето писмо околу можностите за излез од политичката криза. Оваа продолжена криза го забавува напредување на вашата земја  кон ЕУ. На Вас останува да го пронајдете решението за излез од кризата кое ќе се темели на демократските процеси, парламентарната демократија и на здрав разум. Кога ќе го сторите тоа, ние сме тука да ви понудиме помош за реформските процеси кон ЕУ“-рече Доналд Туск по средбата со Иванов.

 

Кај Туск по изразот на лицето можеше да се види лутина, лутината според мене е предизвикана од “дрскоста“ на Иванов да ги спомене “демократските“ дострели на СДСМ и Глигоров  кои јасно укажуваат на корените на тоа од кога Македонските политички елити не почитувале Устав. туск е свесен дека Иванов говори за   игнорирањето на Европа на кршењето на изборната волја на избирачите 1991, 1992, игнорирање кое ја донесе Македонија на оваа дереџе. Прифаќањето на изборната кражба 1994 година сега им се враќа како бумеранг. За жал наместо тоа да ги освести наводните независни аналитичари, новинари во Маскедфдонија тие пак несакаат да го симнат идеолошкиот комуњарски превез од очите и ушите кои ги држи во изолација сиве овие 26 години. Изолација која е погубна за демократијата во Македонја, погубна е затоа што тие  аналитичари и новинари се сеуште главните во пополнувањето на информативниот простор во Македонија.

Изјавата на Иванов:

Read 1020 times