Охридксај дојде до екслузивни информации во врска со „терористичкиот“ напад  во градот Куманово –Дива населба.Според информациите на Охридскај, а кој се сокриваат далеку од очите на јавноста , во таканаречената терористичка група имало припадници на американската фирма “Blackwater“ – Црна Вода,кој се јавуваат како инструктори на терористите , но и фирма која тесно соработува со оние кој добро ќе ги платат нивните услуги. “Blackwater“ е во тесна бизнис релација со фирмата на Субрата Рој која е регистрирана во Пакистан  “SAHARA GRUP“,од каде според нашиот извор еден  од терористите во Дива Населба во Куманово припаѓал токму на оваа фирма. Според нашиот извор ,вмешаност има и тетовската фирма “ЕКОЛОГ“ која е блиска до врвот на ДУИ , поточно до АЛи Ахмети , од тука не е  воопшто чудно што Али Ахмети вршел преговори со терористите во Куманово, каде зајгинаа 8 припадници на ЕБР на МВР , ОД КОИ ДВАЈЦА ПРИПАДНИЦИ НА ЕБР  НА МВР СЕ УБИЕНИ ОД НИВНИ КОЛЕГИ СО ИСТРЕЛ ВО  ГРБ ,тврди нашиот извор. “Blackwater“ е компанија со сoмнителен состав и историјат. Како еден од повидните лица на  “Blackwater“ се јавува лицето Јордан Калпазанов од Софија – Р.Бугарија, кој се поврзуваше со Мултигруп, како и со убиството на сестрата на Илија Павлов, Славка Најденова, првиот човек на Мултигруп, кој исто така е ликвидиран.

За потсетување на Македонската јавност , но и македоснките безбедносни сили  фирмата “Blackwater“ е онаа истата која го обезбедуваше премиерот Никола Груевски при неговата посета на Калифорнија –САД !!!

Кој и зошто инсистирал да се извлечат двајца припадници на терористичката група од Дива населба од Куманово , ќе треба да даде одговор МВР и Јавносто Обвинителство кое го води случајот, но едно е доста симптоматично, а тоа е првичната изјава на МВР после настаните во Куманово, кога излегоа со соопштение дека се ликвидирани 14 припадници на терористичката група, за неколку дена подоцна Обвинителството да излезе со бројка од 10 ликвидирани терористи??!!

Додатен сoмнителен факт е тоа што на МВР при реконструкција на случајот во Дива Населба , им избегал на специјалците со трчање ,терорист кој бил врзан со лисици позади грб?? Таквото нешто се коси со секоја здрава логика , но дали „избеганиот“ беше дел од пазартот на погоре споменатите???

OHRIDSKY