СЕУШТЕ КОГА КЕ СЕ СПОМЕНЕ УБК ВО ЛОША ОДНОСНО ВИСТИНИТА КОНОТАЦИЈА СЕ ВКЛУЧУВА САМОЦЕНЗУРАТА

 

Јордан Петровски 05.11.2017

Го читав интервјуто на бившиот председателот на Врховниот суд на Р. Македонија Дане  Илиев - Политиката да ги тргне рацете од судството и ке ја пренесам причината зошто го напишав овој текст.

Откако го ислушав целото видео забележав дека транскриптот кој го направила новинарката во делот каде што господинот Илиев зборува за УБК не одговара на онаа што го говори господинит Илиев. Неточно се пренесени неговите зборови која ја опишува моќта на УБК.

Еве како новинарката го пренела онаа што го говори господинот Илиев:

Потоа тука реформа мора да следи и во делот на Министерство за внатрешни работи, посебно во делот на Управата за безбедност и контраразузнавање, тој дел мора да се одвои. Тоа од секогаш, 70-80 години не е пипнат, тоа е држава во држава и тоа не една, туку десет држави во држава, така што за да можат да се остварат комплетните права на граѓаните, ништо не може да се направи, без да се направат промени во овој орган.

Еве го деот од интервјуто каде господинот Илиев говори за УБК:

 

 

Еве го транскриптот во кој се пренесни точно зборовите на господинот Илиев:

Потоа тука, реформа мора да следи и во делот на Министерство за внатрешни работи, посебно во делот на Управата за безбедност и контраразузнавање, тој дел мора да се одвои. Тоа од секогаш, 70-80 години не е пипнат, тоа е држава во држава и тоа не една, туку десет држави во држава, така што за да можат да се остварат комплетните, ВАШИТЕ права на граѓаните, ништо не МОЖЕЛО да се ПРОМЕНИ НИ ДА СЕ ПИПНЕ БЕЗ ДА СЕ ПОМИНЕ ПРЕКУ ТОЈ ОРГАН .. 
Дали со вакви новинари ке се издејстваат реформи во Тајната Идеолошка Полиција?? Бидете сигурни дека нема!
 
 
 
Целиот текст и целото видео на линкот:РАДИО СЛОБОДНА ЕВРОПА
 
Read 1257 times