„РЕФОРМАТОРИ“ ПРАВЕТЕ ГО ВЕТЕНИОТ СТАТУТ И ПРАВЕТЕ НЕГОВА ПРОМОЦИЈА !!

 

 

Петар Богојески вели:

 

-Во Брисел и Вашингтон се обудуваме да го спасиме ВМРО... да не започне девмровизација на РМ, на сметка на нужната дегруевизација на ВМРО!!! Сега јасно е?!?

 

Патријата се спасува во Брисел и Вашингтон ама не со дружење со Вејгеловци и Фуеревци, ... и останата комунистичко/левичарска братија. Партијата се спасува ако го запознаете Прибе со вистинското лице на „реформите“ на Заев и со биографиите на лицата кои Заев ги одбрал да ги направат реформите,  делот од  нивните биографии од 1991 па навака ке е повеке од доволен !

Вие досега збор не рековте дома а за надвор дека сте рекле неможам да верувам, за : именувањето на раководните луѓе во УБК, за именувањата во Советот за култура,  за именувањата во комисијата за реформи на судството, збор не рековте за онаа што го подготвува комисијата за реформа на судството, збор не рековте за  панел дискусиите на „невладините„ каде што е и ЦИВИЛ, вашиот промотор.  Дискусии каде се наметнува историска лага дека политичка полиција постоела само од 2006 па навака, лага со која се подготвува законски пат за профилирање на партијата!!

Со закон поместување на кратенката ВМРО во историјата и музеите (бидејки нели „сите сме ВМРО“) и одземање на привилегијата само дел од партиите неосновано да се кредитираат на изборите злоупотребувајки ја истата.

Тие дискусии  треба да послужат за покритие на работата на комисијата за реформи на судството пред „вашите“ нови пријатели од Брисел, инаку вистински продржувачи на СДСМ за да пишат во извештаите дека работата на комисијата  била демократска, бидејки комисијата ете го слуша гласот на НВОата!!

Одите во Брисел и барате подршка од левичарски партии. Средбите со Вејгл, Фуере, .... ке помогне на ВМРО ДПНМНЕ како средби со Фрчкоски, Грчев, Тричкоски на кои ке се бара помош за ВМРО!! Сите досегашни активности на „Реформаторите“ повеке заличуваат на замајување на членството дека се работи нешто а со тоа се купува време за СДСМ да го турка озаконувањето на амнестирање на злосторот кој го стори СДСМ од 1991 и целата вина за недемокатизирањето на Македонија да ја лоцира во периодот 2006-2016 година. 

Се среќавате со Фуере кој десет години беше тука ама во тие десет години освен безрезервна подршка на СДСМ  не стори ништо друго , дали ке наведете еден пример за тоа што стори Фуере за демократизацијата на Македонија во тие десет години. Дали стори нешто Фуере за времето на неговиот абасадорски мандат за спроведување на Резолуциите за Осуда на Комунистичките Злостори донесени од Советот на Европа.

Да ви укажам на нешто  за што неверувам дека знаете а за кое постојат документи, ако не постоеше техничка пречка, граѓани на Р. Македонија да понесуваат жалби за работата на евроамбасадорите и други предствници на ЕУ, Фуере сигурно ке беше отповикан од амбасадорување во Македонија врз основа на одлука на обусманот на ЕУ!!

Се нафаќате на многу сериозна мисија а не дозволувате вистинска дебата!! Баталете ги изговорите, за оваа не е време и слично,  ако сега не е време, кога ке е време? Дали ке е време кога повторено друг, а не членството ке го избире председателот на партијата?? Сега се води одлучувачката битка за спас на партијата. Затоа отворете ги вашите ФБ групи до крај и почитувајте го вистински и искрено првиот амамандман на уставот на САД!!

Изгответе го СТУТОТ и дајте го на расправа, одете од ОК до ОК и барајте подршка за СТАТУТОТ и барајте од членството тоа да бара промени во партијата по тој СТАТУТ.. Без подршка од членството, ниту САД, ниту Брисел ке ја демократизираат партијата, а ако не се демортизира партијата брги и вистински, партијата ке ја снајде судбината на патијата на Тадиќ во Србија атоа значи ВМРО ДПМНЕ ке стане маргинална партија!! За изготвување и промоција на СТАТУТОТ побарајте и ке добиете финсиска помош од членството.

 

Read 1229 times