КАКВА ДЕМОКРАТИЈА И СЛОБОДА КЕ ВРАЌА СДСМ АКО НЕ ГО СПОМЕНУВА ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА СЕЌАВАЊЕ НА ЖРТВИТЕ НА ТОТАЛИТАРНИТЕ РЕЖИМИ

Јордан Петровски

23.08.2016

Денеска Заев и неговата дружина, ВРАЌАЧИТЕ на ДЕМОКРАТИЈАТА и СЛОБОДАТА, не пуштија ниту глас, ниту ништо по повод 23 АВГУСТ-ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА СЕЌАВАЊЕ НА ЖРТВИТЕ НА ТОТАЛИТАРНИТЕ РЕЖИМИ.
Покрај СДСМ молк и на НВО ата!! Зар ова не е јасна порака кој го води Хелсиншки комитет, кој го води ЦИВИЛ, ... и каква заштита на индивидуални човекови права и слободи нудат тие.

Утре сигурно ке има голема критика за овој пропуст на Заев и СДСМ во демoнкратските Слободен Печат, ПЛУСИНФО, ЛИБЕРТАС.... Најче ке напише остар укор за Заев и СДСМ на нејзиниот ФБ профил, ке летаат пердуви ... ама тоа ке се случи никогаш па ни тогаш!!

Да ги споменам и демoнкратитe Ерол Ризаов, Тричко, Орданоски, Малески,  ..... ударната тупаница на Тоталитарниот Едноумен Комуњарски Систем ... сигурно и тие мајка ке му расплачат на СДСМ и Заев .... ама тоа ке се случи никогаш па ни тогаш!!

пс. не ја споменувам власта бидејки таа не се ни мачи да не залажува дека е демкратска, не не залажува дека ке ја врати демократијата и слободата.

 ппс. Господине Заев за да ви поверуваме дека овие Ваши зборови: 

 image
 

 

не биле само гола пропаганда, треба делa!! Одбележувањето на денешнив ден со полагање на цвеќе на споменикот на петте Струмички Студенти, жртви на тоталитарниот Комунистички Систем ке беше најприкалдана ваша постапка!

 

68 ГОДИНИ НЕПРЕБОЛ: На денешен ден се убиени петте струмички студенти! –  Kurir.mk

 

 

 

Да потсетам на стар текст. Нели цело е кога се има се!!

 

23 АВГУСТ-ЕВРОПСКИ ДЕН НА СЕЌАВАЊЕ НА ЖРТВИТЕ НА ТОТАЛИТАРНИТЕ РЕЖИМИ

Јордан Петровски 22.08.2015

Во Макеонија за жал овој ден сеуште не се одбележува. Неодбележувањето на овој ден јасно укажува дека Македонија е сеуште држава која не се ослободила од тоталитарната комунистичка власт.
Се надевам дека во најскоро во Македонија ке се спроведе "НИНБЕРШКИ ПРОЦЕС", процес на кој преку институционален, судки пат ке се дознае вистината за комунистичките злостори од 1945 па се до денот на кој ке отпочне тој процес. Тоа мора да го сториме ако сакаме Македонија да стане деморатска држава, држава која е подготвена да влезе во Европаска Унија.
Во Макеонија се осудени злосторите на фашистите ама никако Македонците да соберат сила да ги осудат злосторите на комунистите ....

Да се потсетиме на луѓето кои беа и се продолжувачи и носители на тоталитарното владеење.

 
 
 

 

Read 747 times