Во оваа Северна Маќедоња многу случајности. Те прснала цевка од парно и ги поплавила трите битни предмети „ИМПЕРИЈА“…...

Јордан Петровски 15.01.2019За да се разјаснат случувањата познати под името Бунтот или Настаните на Калето 1945 година, односно…...

ОСВРТ: 20 ГОДИНИ ОД „ПОЛИЦИЈА И ПОЛИТИКА“„БУГАРСКА АМБАСАДА“, СЕ УШТЕ НЕРАСЧИСТЕНА ИНТИРГА Пишува Душан Петровски 28.05.2018Повеќе од една…...

Несомнено, прогласувањето на повеќепартизмот во 1990 година створи услови на врвот на македонската политичка сцена да избие партијата…...

Во разговорот во поголема мерка потврдени се сознанијата и податоците поради кои беше заведен, а исто така Петровски…...

Јордан Петровски 02.05.2018Многупати досега сум напишал дека една од причините зошто ЕУ и САД не реагираат соодветно кога…...

01.07.2010 "НИКОЈ НЕМА ПРАВО ДА ПРЕГОВАРА ЗА МОЕТО ИМЕ!" - гласи слоганот на ММДЧП од Канада. Многу убав…...

Котле дојде до документ/записник за посетата на комисијата за реформи на УБК на просториите на Петата Управа! ЗАПИСНИК…...