No Thumbnail

Лебедовото езеро на македонскиот расколнички ум

 Борис Камчев 16.05.2015     Не случајно ги одбрав датумите на мојот престој изминативе две недели во Македонија. Сакав да се апстрахирам од неподносливата атмосфера на самопреценување, поделби и сеопшта милитаризација што владееше во Русија во предвечерјето на одбележувањето на 70-годишнината од победата над нацистичка Германија.

No Thumbnail

И АЛАСАТ ЧУВАР НА ЕДНОУМНИОТ ТОТАЛИТАРЕН СИСТЕМ ?!

Јордан Петровски 26.05.2015 Деновиве , поточно на 03.04.2015 во емисијата 360 степени, тема на дискусија беше лусрирањето на уредничката на ФОКУС госпоѓата Јадранка Костова. Во емисијата за да се даде пример за селективноста во лустрацијата беше посочена мојата иницијатива за лустрирање на поранешниот министер на

No Thumbnail

А ДА ИМАМЕ ВОЈНА, А?

Кроце покроце влеговме меѓу петте топ вести во известувањето на светските медиуми, веднаш по извештаите од состојбите во Украина и во таканаречената Исламска Држава. Тоа е резултатот од бомбите на Заев, кои инфантилниот Груевски и неговата пропаганда и понатаму се обидуваат да ги претстават како

No Thumbnail

СПОРЕД НЕТПРЕС, ГРУЕВСКИ УТРЕ “КЕ ПИЕ ПАТОС”

 Хан доаѓа во Скопје со решение за излез од кризата? 1 јуни 2015 Според изворите на МИА, Хан ќе инсистира утре врз основа на неговиот документ, кој е непознат за јавноста, да се надмине политичката криза во Македонија, со тоа што на Груевски и Заев,

No Thumbnail

Агенција за разузнавање или за задоцнето предупредување?

Хамди Ндрецај, алијас командант Пантери, во емисијата „Паротла“ на косовската државна телевизија тврдеше дека македонски тајни агенти се среќавале со припадници на кумановската група осомничени за тероризам (Фото: Принтскрин)   Скопје, 2 јуни, 2015  Пoкажување мускули на медиумите и барање одговорност од нив за објавените

No Thumbnail

ДЕВЕТ ГОДИНИ ЛУДИЛО

Еве ја вистината. Промените кои ги направи Груевски за последниве девет години, беа промени на подобро само за оние горе, во врхушката на ДПМНЕ, но никогаш за оние долу. И такви беа направени со предумисла, тоа е сега барем јасно ко ден. Груевски заедно со

No Thumbnail

И АЛАСАТ ЧУВАР НА ЕДНОУМНИОТ ТОТАЛИТАРЕН СИСТЕМ ?! 2

  Јордан Петровски 05.06.2015 Втората голема манипулација ја искажа Чедомир Дамјановски, поранешнен член на комисијијата за лустрација и е во оваа видео: {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=kS2K86J7GO8{/youtube} Господинот Дамјановски изнесува тврдење дека во предходниот закон постоел член во кои стоело дека доколку добиле како комисија известување дека за тој

No Thumbnail

И АЛАСАТ ЧУВАР НА ЕДНОУМНИОТ ТОТАЛИТАРЕН СИСТЕМ ?! 3

Јордан Петровски 07.06.2015 Во предходните текстови говорев за, АЛСАТ за Другарот Чедо, сега ке напишам некој збор за Омладинецот Стојановски, на него ке му дадам две продолженија, сепак неговите лаги се многу добро обмислени. Тито го рекол следнотво: “Народ који има овакву омладину, не треба

No Thumbnail

ОХРИДСКАЈ ОТКРИВА КОЈ СЕ СТОИ ЗАД ТЕРОРИСТИЧКИОТ НАПАД ВО КУМАНОВО

— 08/06/2015 Охридксај дојде до екслузивни информации во врска со „терористичкиот“ напад  во градот Куманово –Дива населба.Според информациите на Охридскај, а кој се сокриваат далеку од очите на јавноста , во таканаречената терористичка група имало припадници на американската фирма “Blackwater“ – Црна Вода,кој се јавуваат