Овој мој стар текст го преобјавувам за да укажам што ке се случи со ветувањето на Заев за…...

известува Душан Петровски21-12-2012Деновиве Европската Комисија за Демократија преку Право (Венецијанска Комисија) се произнесе со Мислење во однос на…...

Dušan Petrovski 30.06.2012 Greece’s current financial woes brought forward many examples of bureaucratic waste of sheer madness. One…...

Реакција на саботната анализа под наслов "Подривање на безбедносните служби?" Текстот е објавен во: MAKDENES октомври 06, 2014…...

Сигурно сте се запрашале доста пати во минативе 23 години ,кој с‘е ја води Македонија, многумина од срам…...

11.09.2014 Деновиве, Маноил-Мане Јаковлевски на ФБ објави документ од кој се гледа дека бил прислушкуван. Прислушкувањето било во…...

Сон за новото македонско општество пишуваат Дане Поповски и Јордан Петровски 12-01-2011 (Групација на Ветерани Дисиденти при Комитетот…...

Патот до немерен просперитет Пишува Душан Петровски „Лицемерие душо… сите така работиме, сѐ зад кулиси…“ Лицемерието е антитеза…...

Page 2 of 3