ПОСВЕТЕНО НА ТОМЕ АЏИЕВ-ДОКОЛКУ ПАМЕТНИТЕ ПРОГОВОРАТ БУДАЛИТЕ ЌЕ МОРА ДА ЗАМОЛЧАТ

Сигурно сте се запрашале доста пати во минативе 23 години ,кој с‘е ја води Македонија, многумина од срам забегаја низ белиот свет , другите ,т.е дел од нив кој секогаш се со власта -камелеони , и секако она група на луѓе кој секогаш се бунтовници , тераат некоја своја правда , се борат како Дон Кихот против ветерниците , но тоа е животот за оние кои немаат резервна татковина оствем Македонија , ја сакааат , но не би можеле да замислат како одредена багра сака да ја разнебити , се боревме за независност, се боревме во 2001- та , но ако треба пак ќе се бориме ако затреба , така се сака татковина .

Но што би се догодило ДОКОЛКУ ПАМЕТНИТЕ ПРОГОВОРАТ, А БУДАЛИТЕ ЌЕ МОРА ДА ЗАМОЛЧАТ ? Преку тасета веќе ми е да слушам секојдневни хвалопојки за одредени дебили ,кој не заслужуваат ни име да им споменеш , да можат секојдневно ќе ни приредуваат говори , ќе не трујат со нивните врвни дела, тоа се бледа копија на Милошевиќ ,кого сакаат да го надминат , секојдневни забави од типот на Македонски Газиместан , но секако секојдневно на нови локации.

Се чудам на Томе Аџиев ,за кој патем во многу наврати имам јавно иснесено став дека треба најнапред сам себе да се лустрира , па потоа нека лустрира и други , но како тргнал Аџијата ќе го лустрира цел „Бутел“ , па потоа ќе се симни надолу по другите гробници низ Македонија ! Нјеасно е како Аџиев од толку живи кодоши се запнал да лустрира починати лица ? Дали Комисијата за верификација на фактите ќе ја претвори во комедија од типот „Викенд на Мртовци“? Како Аџиев не пронајде ниту еден соработник – кодош од можни 123 пратеници? како не се најде ниту еден владин функционер бре Аџиев? ДО кога Аџиев ќе глуми будала ?

Кој пратеник се крие под кодно име „КЛЕН“ НАГРАДНО ПРАШАЊЕ ДО АЏИЕВ ? Како бре тоа комисија се претвори во Викенд на мртовци при живи кодоши?? Каде на Аџиев му е ..

Целата колумна на линкот:ohridsky.com
Колумната е превземена со дозвола.

Read 2545 times