Злате Мирчевски 18.04.2016 Сега полека свајќам зошто овој процес оди волку долго а многу сум нестрплив за крај…...

16.06.2016 Во муабетите со најблискиот круг скопски пријатели, со кои повремено се слушам по Скајп, веќе извесно време…...

14.04.2016 Која коинциденција! На 12-ти април Фридом Хаус го обајавува најновиот и најлош извештај за Македонија. Извештај во…...

ВИСТИНАТА ОСЛОБОДУВА, ЈА ВРАЌА МЕМОРИЈАТА И НАСМЕВКАТА ПРИСЛУШКУВАНИ РАЗГОВОРИ ЗА КОИ ПОСТОЈАТ СЕРИОЗНИ ИНДИЦИИ ДЕКА НЕ СЕ ПРАДАДЕНИ…...

Јордан Петровски24.03.2016 Да пишувам повторно за Ристо Шишков и Дане Поповски ма натера желбата да се дознае вистината…...

Пишува Душан Петровски 14-01-2013 Повиците против неутралноста од страна на Опозицијата не стивнуваат. Напротив, стануваат сѐ погласни и…...

Јордан Петровски 19.03.2016 Втората причина за моето убедување дека и Заев како и ЉуПчо и Груевски се само…...

17.03.2016 Тодор Пендаров Кога неодамна претседателот Ѓорге Иванов ( татко на нацијата) онака разгневен ни соопшти дека нас…...