Пишува Душан Петровски 5.1.2018На почетокот сме на новата година—стотата од почетокот на српско-грчкото ропство на македонскиот народ—како и…...

Пишува Душан Петровски 23.12.2017 Нов ден и нов гаф на македонската надворешна политика. Имено, владата на бившата југословенска…...

Пишува Душан Петровски 15.12.2017 Деновиве во Македонија покрај стандардната политичка цикузијада, топ теми се и загадениот воздух во…...

Тешки времиња пријатели...тешки времиња каде егоцентризмот и безобразлукот на глумците во "креирањето” на општествената реалност ја преоѓа секоја…...

Пишува Душан Петровски 14.11.2017 Признавањето на сопствената одговорност е антиетична на комунистичкиот менталитет. Напротив, барањето на изговори за…...

Јордан и Душан Петровски 11.11.2017 Да се разбереме: главниот проблем со Службата за државна безбедност не е во…...

Пишува Душан Петровки 06.10.2017 Оние со кои сум „пријател“ на фејсбук знаат дека имам афинитет за лајкување и…...

Злате Мирчевски 30.09.2017 Читам деновиве една преписка на социјална мрежа на членови на ВМРО НП,ги читам,се јадам во…...