Autor: Tomislav Čadež Ludo zvuči, ali je istinito: djecu su majke jednako često upozoravale da ne pretrčavaju cestu…...

-"На оние кои величаат колку убаво било за 25ти мај во минатата ни држава, предлагам своите деца да…...

Пишува: Борис Камчев Вчера на Би-Би-Си беше прикажан документарниот филм „Тајните богатства на Владимир Путин“. Во филмот еден…...

27.01.2016 Чуварите на тоаталитарниот едноумен комунистички сиситем деновиве не бомбардират со текстови во кои вината за ќорсокакот во…...

10.01.2016 Автор Константин Карев Која е таа странска служба која ги прислушувала македонските граѓани? Ние знаеме која разузнавачка…...

09.01.2016 Јордан Петровски Првата:На сите медиуми оди вест, Груевски во посета на САД на средба со потпретседателот на…...

06.01.2016 Златко Шумковски Почитувани Канајџани со македонско потекло шо не ве знам, Ви се восхитувам до имбецилност на…...

Дали водството на Обединети Македонци ке ја разбере пораката која со неиздавање на виза за нивниот гостин, Миленко…...