Ели Секуловска фб статус 28.08.2021 Научени да чекаме , во смрзнатото време . Порано , во социјализмот чекаа…...

Владимир Костовски 24.07.2010 Kога би билe сега ЗНМ (Здружение на новинари на Македонија) или некоја друга еснафска организација,…...

Текстот е објавен на 23. март 2001 година во 301. број од неделникот „Фокус“ Деновиве паѓаат маските. Директорот…...

Јордан Петровски 01.08.2020Денеска 25.07.2020 откако поминаа 10 дена од мојата прва објава и пет дена од мојата последна…...

Пишува: Јанко ТОМОВ, 8 април 2019 година, Бризбен, Австралија This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. document.getElementById('cloakc6bf83629f6bd4a4d189e6f8b616531a').innerHTML = ''; var prefix = 'ma' + 'il' + 'to'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addyc6bf83629f6bd4a4d...

15.02.2019 Јани Бојаџи Од 1949 година па се до ден денешен управувате во сите сфери и со сите…...

Забелешка: Фотографијата е превземена од книгата: ИСТОРИЈА НА ВИЗАНТИЈА од проф. др Греоргиј ОСТРОГОРСКИ, (Карта бр 4, страна…...

М-р Мартин Треневски, поранешен министер и амбасадор 02.02.2019Светската метропола Муртино, која во историјата даде многу светли ликови, пред…...