БОЈКОТ ИЛИ ОСТАВКИ НА ПРАТЕНИЦИТЕ А НЕ ПРОТЕСТИ НА ГРАЃАНИТЕ СЕ РЕШЕНИЕ ЗА СМЕНА НА ЗАЕВИСТИЧКАТА БАНДА НА ВЛАСТ

 јордан Петровски 15.03.2018

Во државата во која не функцинира ниту една институција, во која власта не почитува Устав, закон, деловник за работа на собрание за многумина, ама најмногу за оние кои сакаат да дојде пак некој нов непочитувач на Устав, закон деовник, односно некој нов глигоров, Црвенковски, Груевски или Заев, велат и инсистираат на тоа дека решене е улицата, поточно насилието. Сум напишал многупати досега дека улицата и насилието неможат да донесат демократија во држава во која никогаш немало демократија.  сум напишал дека оној кој дошол со насиле со насилие и ке владее. Причина за тоа лежи во тоа што режисер и изведувач на таквите рушење е СЕКОГА Тајната Идеолошка Полиција. Јасен пример дека сум бил во право е власта на Заев.

Многумина ке ми контрираат со прашањето па еве што да се прави бидејки ниту Уставниот ниту Управниот суд до ден денеска не се изјаснија по „тужбите“ за изборот на Таљат Џафери за председател на собранието.
Мојот одговр ке е во форма на прашање , дали Уставниот или Управниот суд би постапиле така ако кај нив непостои страв од одлуката која треба да ја донесат??
Зат недонесување на одлука не е јасен сигнал дека таа одлука треба да е против власта. но и јасен сигнал  за тоа дека судиите знаат дека имааат работа со насилна власт и дека ке имаа последици ако донесат таква одлука.
Да се вратам на битното прашање а тоа што треба да стори ВМРО ДПМНЕ во даденава ситуација.

Онаа што можат, односно мораат да го направат од ВМРО ДПМНЕ  е да ја примораат ЕУ да застане во одбрана на демократијата, почитувањето на Уставот и законите во Македонија , поточно да го стори онаа истото  што го стори кога застана зад СДСМ со надеж дека СДСМ ке ги исполни сите барања на ЕУ преточени во планот ПРИБЕ.
Патот до остварување на тоа ЕУ пак да се најде во улога на заштитник на демократијата и правото во Македонија е веке добро познат , веке еднаш изоден. Тој пат бара од пратениците на ВМРО ДПМНЕ или бојкот на работа на парламентот или оставки на сите пратеници. ЕУ ке МОРА да застане во тој момент зад ВМРО ДПМНЕ, бидејки самиот Хан даде изјава дека законот за Албански јазик не по барање на ЕУ.
Значи ако ЕУ сака да остане доследна на своето неутрално однесување , а то ке се дознае самопреку ваков тест,  вината за блокадата на Собранието ЕУ ке мора да ја посочи во СДСМ и ДУИ.
Таквото посочување ке му даде шанса на Мицковски да бара и условува нови договори ПРЖИНО и дополнети планови ПРИБЕ!1 За дополните на ПРЖИНО и ПРИБЕ во друг текст, ако оценам дека работите се движат во тој правец. 
Оваа шанса ВМРО ДПМНЕ односно председателот Мицковски да ја искористи и со тоа да почне да го менува мислењето за неговата партија кое во ЕУ е наметнато од лажните НВО и СДСМ.

Во државата во која не функцинира ниту една институција, во која власта не почитува Устав, закон, деловник за работа на Собранието за многумина, ама најмногу за оние кои сакаат да дојде пак некој нов непочитувач на Устав, закон деловник итн, односно некој нов Глигоров, Црвенковски, Груевски или Заев, велат и инсистираат на тоа дека решене е улицата, поточно насилието. Сум напишал многупати досега дека улицата и насилието не можат да донесат демократија во држава во која никогаш немало демократија. Сум напишал дека оној кој дошол со насиле со насилие и ке владее. Причината за тоа лежи во фактот што режисер и изведувач на таквите рушења е СЕКОГАШ Тајната Идеолошка Полиција. Јасен пример дека сум бил во право е власта на Заев.

Многумина ке ми контрираат со прашањето, „Па еве што да се прави бидејки ниту Уставниот ниту Управниот суд до ден денеска не се изјаснија по ‘тужбите’ за изборот на Таљат Џафери за председател на собранието?“ Мојот одговор е во форма на прашање, „Дали Уставниот или Управниот суд би постапиле така ако кај нив не постои страв од одлуката која треба да ја донесат??“
Зарем недонесувањето на одлука не е јасен сигнал дека таа одлука треба да е против власта, но и јасен сигнал за тоа дека судиите знаат дека имааат работа со насилна власт и дека ке имаа последици ако донесат таква одлука?

Да се вратам на битното прашање а тоа е што треба да стори ВМРО ДПМНЕ во даденава ситуација.
Онаа што можат, односно мораат да го направат од ВМРО ДПМНЕ е да ја примораат ЕУ да застане во одбрана на демократијата, почитувањето на Уставот и законите во Македонија , поточно да го стори онаа истото што го стори кога застана зад СДСМ со надеж дека СДСМ ке ги исполни сите барања на ЕУ преточени во планот ПРИБЕ.
Патот до остварување на тоа е ЕУ пак да се најде во улога на заштитник на демократијата и правото во Македонија е веке добро познат, веке еднаш изоден. Тој пат бара од пратениците на ВМРО ДПМНЕ или бојкот на работа на парламентот или оставки на сите пратеници. ЕУ ке МОРА да застане во тој момент зад ВМРО ДПМНЕ, бидејки самиот Хан даде изјава дека законот за Албански јазик не е по барање на ЕУ. Значи ако ЕУ сака да остане доследна на своето неутрално однесување, а тоа ке се дознае само преку ваков тест, вината за блокадата на Собранието ЕУ ке мора да ја посочи во СДСМ и ДУИ. Таквото посочување ке му даде шанса на Мицковски да бара и условува нови договори ала ПРЖИНО и дополнети планови ала ПРИБЕ! За дополните на ПРЖИНО и ПРИБЕ во друг текст, ако оценам дека работите се движат во тој правец. Оваа шанса ВМРО ДПМНЕ односно председателот Мицковски да ја искористи и со тоа да почне да го менува мислењето за неговата партија кое во ЕУ е наметнато од лажните НВО и СДСМ.


 Прикаската на СДСМ за граѓанска држава и нивниот #живот-заврши. По неполна година од доаѓањето на власт.

Од денеска, по кршењето на Уставот, законите, девалвирање и руинирање на сите државни институции, СДСМ, оди во историјата. Црната.
Како партија која насила стави на дневен ред и усвои Закон за јазици, со долгорочни последици по правната држава и општо државата Македонија.

Овој Закон можеше да биде дополнет со амандмани, уставно прилагоден, изменет и усвоен со консензус на сите партии, но не !! Зоран Заев, реши да ги урне сите мостови на меѓунационални внатрешни односи и да ги пеплоса сите надежи за нешто подобро, посилно, посветло. Овој човек го донесовме на власт, затоа што мислевме дека знае што прави, а донесе темница. Ги урна темелите на правната држава и сите не' затрупа во куп шут, во темница и без воздух.

Неговата партија и пратеници ќе останат запишани како луѓе, кои, за неколку минути ги кренаа во воздух сите државни институции, кои ги градевме 26 години.

Искрено се надевам дека нивните сурати нема да ги видам повторно на власт во наредни 30 години. Искрено се надевам дека неговите пратеници ќе се самораспуштат и ќе одиме на нови избори на кои македонскиот народ ќе ги казни.

Ги преминавте сите црвени линии !
Одете си !

Read 1554 times