ТЕШКИ ВРЕМИЊА ПРИЈАТЕЛИ ....

 

Тешки времиња пријатели...тешки времиња каде егоцентризмот и безобразлукот на глумците во "креирањето” на општествената реалност ја преоѓа секоја мерка. Менталната хигиена е претворена во септичка јама со обесмислени општествени вредности.
Нормативните вредносни критериуми се сведоа само на лојалноста кон егоцентричните ликови,кои во сопствениот лик и дело се гледаат самите себе како единствените “спасители на човештвото”.
“Неморалната снаодливост” е една од најпосакуваните особини на поединци...кои служат за одработка на партиски“работните задачи”.
Секакви “аналитичари”,”стратези” и мудросерковци… ЗДРУЖЕНО ЛАЖАТ...и ја дезинформираат јавноста секој од свој агол.
Системското производство на плитко паметење и поевтинување на граѓанското достоинство заради егзистенцијално осигурување на елементарните услови за преживување...е прва и последна,а воедно една и единствена осмислена цел на политичките кловнови во Македонија.
Така да во моментот ГАДЕЊЕТО....за мене е најопфатен поим кој ја одсликува емотивната состојба на нормален ЧОВЕК во денешна Македонија.
Значи да резимирам...оставени сме сами на себе...додека шупелки,дилетанти,полтрони и медиокритети се веќе 27 години на службена задача кај нас,а поделени во два табора.Едните као позиција..другите као опозиција.И обратно.
Циркус.

 

Јорго Осмали фејсбук статус, пренесен со дозвола на господинот Јорго.

Read 1587 times