МАШИНАТА ЗА ПЕРЕЊЕ МОЗОК НА ГЕРОСКИ РАБОТИ ПОД ПОЛНА ПАРЕА

 Јордан Петровски 22.08.2017

Героски:


За помладите, кои можеби не се сеќаваат, да потсетам- одлуката на Македонија во 1995 година дефинитивно да ја пресече папочната врвца со Милошевиќева Србија (врвцата тогаш беше шверц на нафта и кршење на санкциите кон режимот на вождот), претседателот Киро Глигоров за малку ќе ја платеше со главата.

Героски прави една висикостручна манипулација. Имено причината за атентатот која ја навел Героски,  барање на Глигоров за ПРЕКИН НА ШВЕРЦОТ, е точна, но манипулацијата е во тоа кој швец да се прекине!! Кога е извршен атентатот врз Глигорoв, октомви 1995 година, Милошевиќ по поразот во Хтватска веке бил свесен дека е поразен а тоа значи и крај на војната и со тоа крај на ембаргото. Ако  Милошевиќ знаел дека ембаргото ке се укине, немал зошто да бара од Глигоров да продолжи шверцот на нафта и кршење на ембаргото. Милошевиќ барал да ПРОДОЛЖИ ШВЕЦОТ НА ЦИГАРИ, главниот извор на пари со кои се финaнсира во тоа време СЛУЖБАТА!! 

Еве  едно мое мислења во врска со атентатот на Глигоров

Атентатот на Глигоров е сврзан со атенатите на Бокан, Треф, Баџа....
Инсистирањето на Глигоров шверцот на цигари да престане односно Македонија да биде иземена од рутата на швецот е мотивот за атентатот. Состанокот ден пред атентато со Милошевиќ имал за цел да го омекне ставот на Глигоров за прекин на шверцот.

Две прашање Героски испровоцирани од изјавата на сегашниот министер на полиција Оливер Спасовски која гласи: УБК била главната алатка за криминалот на Груевски и на Мијалков 

 
 -колку луѓе кои тогаш биле на високи функции во МВР, УБК сега се пак на високи позиции во МВР, во УБК, во екипата на Заев како советници, подготвувачи на закони
 -дали и во времето на Глигоров 1991-1999 година  МВР/УБК била главна алатка за шверц на нафта, цигари односно кршење на санкциите


 

 

Read 1169 times