ВО ВИЕНА КЕ СЕ ДОГОВАРА ЗА ЗБОГУВАЊЕ СО КОМУНИЗМОТ, ЗАТОА ЧУВАРИТЕ НА КОМУНИЗМОТ ТРЕБА ДА ОСТАНАТ ВО СКОПЈЕ

Злате Мирчевски

18.04.2016

Сега полека свајќам зошто овој процес оди волку долго а многу сум нестрплив за крај на се ова, нестрплив за конечна првада,правна држава,демократија. Нестрплив за се ова да не замине во друга лоша насока и друг непосакуван правец за сите нас,лош правец !!


1. Од оној момент кога прв пат се објавија снимките за Македонска Банка, се тоа грујо и дпмне со своите лостови во државата, сваровски судството,Ј.О-врлевски го амортизираше на лесен начин само покажа колку е силно утврдена ТВРДИНАТА на дпмне во државава. Од кога најави Заев дека има некакви бомби со кој власта ке се застрами и ќе замине за три дена се случи онаа средба во владата од која излезе една снимка обезбедена преку ПИМ-мерки во јавност,снимка на која Заев се му кажа на грујо,од кај се бомбите,што бара од него за да не се случува ова што се случува сега. Грујо не го осети тој момент,мислеше дека пак како за Мак-Банка се тоа ке го амортизира како од шега,не го свати сериозно она дека снимките се добиени: ОД ЕДНА ПРИЈАТЕЛСКА ДРЖАВА АМА НЕ ОД ТУКА БЛИСКУ ТУКУ ОД ЕДНА ПОДАЛЕЧНА ЗЕМЈА. Односно се му кажа,ама грујо пак не свати што му порача Заев па да појде до амбасадата на САД и да види што може да се спаси, го чекаа неколку месеци и пукна првата бомба. Во тој период наместо да проба да спаси што може да се спаси,тој почна да спрема сценарија сечени,лепени,кроени прекројувани жолти комбиња со радари од странски служби и ред други лаги и глупости во кој и сам не верува. Плус тоа е доволно полн,полн како брод па даде 1.7 милиони долари една консалтинг лоби американска група да му среди состанок со Бајден,да му пуштат неколку колумни во кој и самите тие што ги пишувале не веруваат дека е така, се бори со сите свои подржувачи до последна капка крв,бидејќи стигнаа и првите закани за во Четврток од Филип Петровски соросоидите 50-тина да седат дома а другите 30.000 може на протести. Значи ‘‘бродот полн‘‘ лека полека ке се празни но ке треба време за тоа и живци кај протестантите.


2. Друг момент зошто овој процес оди споро сега свајќам дека е и моментот кога се спомна нова рамка на преговори во Петок во Виена,одеднаш се појави ‘‘грајѓански сектор‘‘ исплашен од оној извештај од Прибе,да не му текне на некој да прифати во Петок во Виена да го имплементира дека во тој случај, ЛУСТРИРАНИТЕ Милчин,Фрчковски со пријателите тврди југословенски НЕОкомунисти и тие ке ги изгубат со извештајот на Прибе и негова имплементација лостовите да контролираат пак што може да се контролира во државава. Чунки комунист тврд така е научен да функционира,ако не раководи своје фабрике,суд,штампу,телевизију,полицију,армију другови и другарице скоевци губе своју моч управљање државе. Кога сме кај скоевци ги има доволно и во дпмне,нема потреба од јутарња смотра и во дпмне,ги знаете со име и презиме. И така Милчин &CO. го пуштија како слободен стрелец Гордан Георгиев несуџени идни предсденик на фондација сорос ,каде што овој бара или вклучување на граџански сектор друга Bладe Милчина или Заев да не оди таму дека тој процес во Виена го надминувал габаритот на овие лујѓе ?? Ајдеее бреее Гордане, таму се поканети 4-ри политички партии,нели грајаѓнскиот сектор е аполитичен,невладин, цивилен сектор. Чив мандат ке застапувате таму и агенда ?? На грајѓаните или агенду друга Милчина & CO. ???


E затоа овој процес оди споро, значи треба расчистување и во десниот простор ама и во левиот простор од разно-разни другови и другарице скоевци во кој САД и ЕУ не препознава демократија и демократски капацитет. Заев лека-полека треба да наоѓа модус и начин како да се ослободи од овие и истовремено да изгради силна модерна европска социјалдемократска партија. Дај им шанса Г-дин Заев на малдите прогресивни сили во СДС-М, ги има,тоа е авангардата и иднината на СДС-М и на Македонија.

Read 2143 times