ШТО Е ПРИЧИНАТА ЗА АМНЕЗИЈА НА ЉУПЧО, ГРУЕВСКИ И ЗАЕВ ?? 9

ВИСТИНАТА ОСЛОБОДУВА, ЈА ВРАЌА МЕМОРИЈАТА И НАСМЕВКАТА
 
 
ПРИСЛУШКУВАНИ РАЗГОВОРИ ЗА КОИ ПОСТОЈАТ СЕРИОЗНИ ИНДИЦИИ ДЕКА НЕ СЕ ПРАДАДЕНИ НА СПЕЦИЈАЛНОТО ЈАВНО ОБВИНИТЕЛСТВО
 
Јордан Петровски
02.04.2016
 
Овој текст ке го упатам и до Специјалото Јавно Обинителство, од причина што по мене постојат сериозни индиции дека од страна на СДСМ не им се предадени сите прислушкувани разговори. Ако СЈО не најде начин да го истражи и поднесе кривични пријави за НЕУСТАВНОТО работоење на Тајната Идеолошка Антимакедонска Полиција од 1991 година до периодот за кои тие имаат материјали да покренат истаги, од прекинување на досегашното практикување на работењето на Тајната Идеолошка Антимакедонска Полиција ке нема ништо. Таa ке остане центар на моќ и извор на криминал, бидејки само така таа може да се финсира и да ја плаќа својата соработничка мрежа која брои десетици илјади луѓе.
Кон оваа би додал дека Резолуциите на Советот на Европа, 1096, 1481 за осуда на тоатлитарните режими и мислењето на Венецијанската комисија кое е многу јасно и во кое стои дека:

Томас Маркерт: „Тука би морал да кажам дека доколку Комисијата била запознаена со овие детали тогаш Мислењето би гласело поинаку, бидејќи во тој случај има смисла за лустрација, и покрај тоа што станува збор за период петнаесетина години подоцна. Сепак, сакам да сме на јасно дека ние даваме општи мислења, и се обидуваме да не носиме пресуди.“ КДРМ: „Тогаш да го заокружиме она што го велите: Со оглед на даденото дека СДБ водела досијеа за граѓани на РМ при што се служела со анти-уставни мерки, и земајќи ги в предвид Параграф 26 и 27, дали има смисла за лустрација во Македонија за пероидот кој му следи на 1991. год.?“ Томас Маркерт: „Земајќи го в предвид она што го велите, би рекол дека тоа ја менува сликата.“

 

Третата и најбитната причина за споменување на Заев во овој текст лежи во причината што во август 2014 г, добив неколку интересни пораки врзани за мене од човек кој по се бил вклучен во подготовка на "бомбите". Бидејки се работи за човек од врвот на СДСМ неможев да останам рамнодушен.
Кога ги добив пораките почна да ме копка што е причината СДСМ да пројави интерес за мене во момент кога веке беа исцрпени сите правни средства во Македонија да отпочнам судска постапка против луѓето ја воделе и водат Тајната Идеолошка Антимакедонска Полиција во времето кога СДСМ бил на власт. За волја на вистината дел од тие луѓе останале во врвот на Идеолошката Полиција и во времето кога на власт биле "лутите" противници на "комуњарите", Георгиевски и Груевски.
Што би можело да е причината СДСМ да се заинтересира за мене неможев да најдам логично објаснување се до објавата на првите бомби од страна на господинот Заев. Тогаш полека почна да ми се склопува сликата. Во прислушкуваните разговори мора да имало и разговори врзани за мојот случај. Разговори за отфрлањето на кривичната пријава бидејки таа е отфрлена со флагрантен фалсификат, кој не би си го дозволил никој ако не знаел фалсификатот нема да биде санкциониран. Тука мора да постојат и разговори во постапката после отфрлање на кривичната пријава, разговори и договори за одолговлекување, менување на истражни судии итн. Разговори за барање на послушен судија, судија кој после близу 7 години, постапка повторно со грубо кршење на законот ке ја отфрли мојата пријава како застарена по сите основи. Во предходните продолженија дадов кои се судии учествувале во попречувањето да започне судски процес. Имињата говорат дека тоа се најверните послушници на фамилијата-која фамилија ?? Онаа што ни ја потураат дека е алфа и омега , фамилијата на Груевски или пак она вистинската, онаа што е на власт од 1945 година, до денеска!! Што јасно укажува дека имало интервенции да не се дозволи да отпочне процесот. Доказ кој за СДСМ ке послужел да покаже дека ДПМНЕ , поточно фамилијата влијаела врз судот.
Кога врвот на СДСМ ги прибрал сите материјали, односно го прочитале моето досие, станало јасно дека судскиот процес ако започнел по мојата кривична пријава ке бил процес преку кој ке била растурена до темел Тајната Идеолошка Антимакедонска Полиција.
Причина за моето уверување дека ке се растурела Идеолошката Полиција лежи во фактот што јас бев одбран "бидејки западнал во финасиски проблеми сега е погоден за обавување на разговор" од УБД/СДБ да обезбеди ЛАЖЕН доказ дека ВМРО ДПМНЕ е финсирана од Бугарија. Задачата не ја исполнив. Тој обид за местенка прејасно покажува дека ДБК не работела за МАКЕДОНСКИ интереси. Покажува дека и дваjцата "ВМРОВСКИ" премиери, Георгиевски и Груевски биле именувани за премиери од страна на Тајната Идеолошка Антимакедонска Полиција!!
За темелноста на истрагата говори иобезбедување од страна на СДСМ,  на ова не многу битно известување:

 


Јас три пати поднесов  инцијатива за лустрирање на Љубомир Данаилов Фрчковски, министер на МВР во време кога ми е отворено досието. Ниедна од моите иницијативи не беше прифатена и тоа ми беше чудно. По телефон разговарав и со господинот Аџиев кој ми објасни дека моето досие не го добиле од органите од кои го барале. За да добијам официјален одговор поднесов барања до Aрхивот на Р. Македонија, каде по логика на нештата би требело да е моето досие, и барање до Kомисијата за лустрација.
 

 Од комисијата за лустрација го добив и официјално онаа што ми го соопшти господинот Аџиев во телефонскиот разговор:
 


Одговорот од Историскиот Архив беше дека мое досие нема во Архивот!! 
 
 

[Image: izvestuvanje_Arhiv.jpg]
 
 
Ист одговор Архивот упатил и на комисијата за лустрација. 
Одговорот на Архивот до Комисијата за лустрација го добив од човекот на СДСМ. 
Архив до Комисија за лустрација
[Image: dosie_arhiv.jpg]

 

Но од човекот од СДСМ добив и порака дека моето досие се НАОЃА во Архивот, добив Архивски број на досието и број на Архивска кутија.
За сериозноста на известувањето, истрагата која ја правеле од СДСМ говори фактот дека директорот на Архивот сега веке починатиот господин Зоран Tодоровски НЕЗНАЕЛ дека моето досие се наоѓа во Aрхивот. Дека незнаел говорат писмата упатени до Комисијата за лустација и до мене, во кои се вели дека мое досие нема во Архивот.
 

[Image: o6mssn.jpg]

 

Новата приказна е дека ПОСТОИ мое досие, ама дека јас при подигање на досието сум дал изјава досието да не биде достапно за јавност во идните СТО години. Таквото тврдење на тогашниот директор на УБК господинот Сашо Мијалков е ноторна лага. 
 


[Image: Sasho_Mijalkov_dosie_1.jpg]
 

Дека е така говори фактот што полномоштво на мојот адвокат да даде таква изјава не постои и второ, што јас веднаш по добивањето на досието почнав да објавувам делови од него, а во 2003 година го објавив целото доисе. Делот кој е кај мене а подоцна за потребите за процесот за добивање на Азил, по барање на судијата го преведов и на Англиски, и Англиската верзија беше достпна за јавноста. 

Од полномоштво кое сум го дал на мојот адвокат се гледа дека нема збор со кој сум му наложил да даде изјава со која ке се оневозможи увид во моето досие во идните 100 години. 
 
 

 

Уште едно многу битно обајснување кое го добивам од човекот од СДСМ, дека документите врзани за мене се во "надележност" само на врвот на власта. 
 

 

Дека онааа што го крие моето досие и зошто Тајната Идеалошка Антимакедоска Полиција не дозволуваше и не дозволува можност да се отпочне судски процес врзан за моето досие говори и изјавата на Стево Пендаровски, председателскиот кандидат на СДСМ на последните избори, а во 2001 година потпарол во МВР. Изјавата Стево Пендаровкси ја дал на првиот човек кој имаше полномоштво да го земе моето досие. Изјавата гласи:

Тоа досие е бајаги волнено, поарно држи се настрана

Прашање кое се наметнува: како потпаролот на МВР бил запознаен со содржината на моето досие и згора на тоа тој донел пресуда дека хас сум навистина виновен, пресуда без суд? Oмилен комуњарски начин на поимиање на правдата, паравото, почитувањето на Уставот и почитувањето на индивидуалните човекови права и слободи.
 
За да бидам чист пред себе направив контакт и со господинот Заев (ако навистина беше тој на кого му ги упатував меиловите и од кого добивав одгори).
Еве го првиот меил и одговорот од господинот Заев:
 
 

 

Одговорот на господинот Заев уште повеке ме изненади а воедно и го продлабочи мојот сомнеж. Ме изненади преголемата самоуверненост на господинот Заев дека неможел никој од неговото блиско опкружување да ми даде материјали!

Недавањето на никаков одговор а не пак логичен и уверлив одговор што била причината за прибирањето на документи од разни институции врзани за мојотето досие е преголема потврда за моите индиции. дека господинот Заев, НЕ ПО СВОЈ ИЗБОР, донел решение за иземањето од објавување на разговорите а потоа и од предавање на разговорите врзани за мојот судски процес на специјалното Јавно Обинителство.
Кога велам не по свој избор, ке потсетам дека неможе да има континуитет во попречувањето на судски процес против Тајната Идеалошка Антимакедоска Полиција од три различни лица од кои две, господата Георгиевски и Груевски се "идеолошки противници" на Тајната Идеолошка Антимакедонска Полиција и господинот Заев кој еве се колне дека ке ја врати слободата и демократијата која ја "одзел" Груевски.

На крај ке упатам едно јавно прашање до господинот Заев, што по негово мислење е причината Груевски да ги штити најголемите свои непријатели: Фрчковски, Верушевски, Богоевски .....?
 

Скенови од пораките за да некој не се посомнева во тоа дека докуметите кои ги прилагам не се навистина добиено од човек од СДСМ.

 

[Image: prislushkuvanje_SDSM_1.jpg][Image: prislushkuvanje_SDSM_2.jpg]


[Image: prislushkuvanje_SDSM_3.jpg]

 

 

Можеби ке има продолжение

Read 3299 times