Виктор Трифуновски 27.07.2017 Има ли подволична работа од тоа, СДСМ како јавно деклариран наследник на Сојуз на Комунисти на Југославија, денес да прифати историја (или барем да разговара за нејзино прифаќање) според која, ...

Анкета на „Maкфакс“: 79 отсто од поддржувачите и симпатизерите се за реформи во ВМРО-ДПМНЕ 26.07.2017 Четворица од пет поддржувачи на ВМРО-ДПМНЕ или 79 отсто од поддржувачите и симпатизерите на партијата се согласуваат со ...

Горазд Росоклија  20.07.2017 Кога наполнив 5 години, на моите дома им соопштив дека на коњ ќе ја грабнам комшиката Жанче. Така, мојата сексуална ориентација беше утврдена и никогаш после тоа не стана тема за ничии разговор. ...

Јордан Петровски 05.07.2017 Втората стратегија на ДБК беше обидот на ДБК револтот и петицијата на Куманвската група, таканареченото „докторско крило“ кои преку петицијата се обидоа да му укажат на партискиот врв за погр...

Мракот ке трае се додека не се расветли минатото, барем она од 1990 па навака, а минатото неможат да го расветлат луѓето од минатото, луѓе кои се творци на тој мрак   Јордан Петровски 05.07.2017 Владата во својата програма 3-6-9 ...

Јордан Петровски 04.07.2017   Четвртата направија откако Јаначковиќ амбасадорува во Македонија е планот да се обезбедат материјални докази дека ВМРО ДПМНЕ се финансира од Бугарија!! Во 1996 станувам „ДЕРЕГИСТРИРАН“,  при...

Колку многу властите во Македонија биле загрижени за првиот човек на „ЛАБРАДОР“  Раденко Радолчиќ,  дел од акцијата  „ОПЕРА“, изведувана во Хрватска, говори фактот дека Македонскиот државен врв изведува акција за с...

Јордан Петровски 03.07.2017 За полесно да се разбере текстот во уводот ке ги наведам задачите на СБД/УБК според Уставот на РМ: ОБВРСКИ на: Службата за Државна Безбедност / Управата за Безбедност и Контраразузнавање 1.Зашти...