Пишува: Никола Џилвиџиев 01.09.2017  Гледам има идеи за реформа на ВМРО-ДПМНЕ, со цел да се ревитализира после политичкиот пораз годинава, кога коалицијата СДСМ-ДУИ ја превзема власта. Доколку идеите и напорите се искрени, ...

Реакција на текстот   Зошто атака врз основачите на ВМРО-ДПМНЕ и врз партијата? од Гојко Јаковлевски објавено на 08.08.2017  во рубликата писма на читатели во „НОВА Македонија“. Очекувам дека ке го објавите во целост моет...

Душан Петровски 26.08.2017 Дискутирајќи го македонското национално прашање, најцрната личност во официјалната македонска историја, Ванчо Михајлов оставил едно загрижувачко пророштво, чијашто реализација станува сѐ пого...

Душан Петровски 26.08.2017 Животот на буржуазијата („ловците“) потраја докај 1993-4 година, ама тоа беше производ на умешноста на буржуазијата да се снаоѓа и да печали, а не по желба на Службата. Но, буржуазите беа малку на бро...

Јордан Петровски 22.08.2017 Героски: За помладите, кои можеби не се сеќаваат, да потсетам- одлуката на Македонија во 1995 година дефинитивно да ја пресече папочната врвца со Милошевиќева Србија (врвцата тогаш беше шверц на н...

Јордан Петровски 21.08.2017 Читам „хвалоспеви“ за „македонските служби“: Повлекување на персоналот на српската амбасада покажува дека нашите македонски служби почнале ИЗВОНРЕДНО да си ја вршат работата! Дали има ме...

Злате Мирчевски 16.08.2017 Се вжешти битката внатрепартиска во ВМРО-ДПМНЕ. Од една страна има реформатори,членови на ВМРО-ДПМНЕ кој бараат измени во партискиот статут кој му дава на лидерот на партијата целосна моќ, букавл...

НОВАТВ дознава од извор во полицијата дека:  Дел од истагата е и утврдување на мотивите за користење на овие снимки, но и начинот на кои овие сензитивни материјали дошле до ова лице. Палевски не влегол сам кај Заев ил...