Пишува Душан Петровски 22.09.2017   Деновиве на социјалните мрежи се огласи Самостојниот оперативен работник на Сужбата за државна безбедност Иван Бабановски, пензиониран професор по државна безбедност, и вечен слуга на ...

„Нова Македонија“ продолжува со пристрастно однесување во полемиката која не по моја волја се води на нејзините страници. Имено, моето писмо „ГОЈКО ЈАКОВЛЕВСКИ, ОПЕРАТИВНА ПОЗИЦИЈА „ЈАК“, НА СЕКОЈА ЛАГА ПА И НА ТВОЈ...

Јордан Петровски 17.09.2017 Се израдував кога ја слушнав оваа изјава: „Тргнувајќи од историската автентичност на ВМРО како македонска организација нераскинливо вградена во институционирањето на Република Македонија к...

Јордан Петровски 15.09.2017 За големите ветувања на Заев, за ВРАЌАЊЕ на слободата, демократија, еднаквоста пред законот,  ....  бев скептик и прашував, во мои текстови и во мои мислења во полемики на ФБ, како може Заев да врати ...

08.09.2017 Катерина Kолозова Ја чисто процедурално: кога ви велев, тоа платформата не е трик на Груевски за да остане на власт туку се мртви сериозни со неа, вие „ти си релативизаторска вмровка како можеш да му веруваш на тол...

Пишува Душан Петровски 08.09.2017 Откако после единаест-годишно поседување на државниот трон ВМРО-ДПМНЕ се симна од власта почнаа да кружат нормалните повици за реформи во партијата специфично, и десницата општо. Од сето о...

Пишува Душан Петровски 08.09.2017На 8 септември 1991 година, ден недела, во тогашната сојузна југословенска република Македонија се одржа референдум. Иако прашањето на референдумот немаше врска со прогласувањето независнот,...

Душан Петровски  05.09.2017     Има една партија која постојано се бори да ја уништи Македонија. Не е албанска, туку е југословенска. Југословените ја направија, и ни ја турија на глава (ама и у г'з). За време раније, таа парт...