Јордан Петровски 17.09.2017 Се израдував кога ја слушнав оваа изјава: „Тргнувајќи од историската автентичност на ВМРО како македонска организација нераскинливо вградена во институционирањето на Република Македонија к...

Јордан Петровски 15.09.2017 За големите ветувања на Заев, за ВРАЌАЊЕ на слободата, демократија, еднаквоста пред законот,  ....  бев скептик и прашував, во мои текстови и во мои мислења во полемики на ФБ, како може Заев да врати ...

08.09.2017 Катерина Kолозова Ја чисто процедурално: кога ви велев, тоа платформата не е трик на Груевски за да остане на власт туку се мртви сериозни со неа, вие „ти си релативизаторска вмровка како можеш да му веруваш на тол...

Пишува Душан Петровски 08.09.2017 Откако после единаест-годишно поседување на државниот трон ВМРО-ДПМНЕ се симна од власта почнаа да кружат нормалните повици за реформи во партијата специфично, и десницата општо. Од сето о...

Пишува Душан Петровски 08.09.2017На 8 септември 1991 година, ден недела, во тогашната сојузна југословенска република Македонија се одржа референдум. Иако прашањето на референдумот немаше врска со прогласувањето независнот,...

Душан Петровски  05.09.2017     Има една партија која постојано се бори да ја уништи Македонија. Не е албанска, туку е југословенска. Југословените ја направија, и ни ја турија на глава (ама и у г'з). За време раније, таа парт...

Пишува: Никола Џилвиџиев 01.09.2017  Гледам има идеи за реформа на ВМРО-ДПМНЕ, со цел да се ревитализира после политичкиот пораз годинава, кога коалицијата СДСМ-ДУИ ја превзема власта. Доколку идеите и напорите се искрени, ...

Реакција на текстот   Зошто атака врз основачите на ВМРО-ДПМНЕ и врз партијата? од Гојко Јаковлевски објавено на 08.08.2017  во рубликата писма на читатели во „НОВА Македонија“. Очекувам дека ке го објавите во целост моет...