Извадоци од комплетниот извештај:   А. Времен опсег на примена на Закон за лустрација   1. Време на усвојување на законот 15. Венецијанската комисија претходно се има справено со ова прашање во контекст на албанскиот З...

Корупциска афера во Северна Македонија Хероината на револуцијата под сомнеж Пишува Кено Версек Montag, 19.08.2019   19:59 UhrБеше сметана за симбол во борбата против корупција, сега истражителот Катица Јанева самата изгледа дека ...

Судење му се заканува на Борис Џонсон Судија во Судот во Вестминстер денеска одлучи дека Џонсон, поранешен министер за надворешни работи на Велика Британија, мора да одговори на наводите дека извршил три прекршоци за ...

Пишува: Јанко ТОМОВ, 8 април 2019 година, Бризбен, Австралија This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. document.getElementById('cloake0c936c2a27e60fa88571dae561cc2e5').innerHTML = ''; var prefix = 'ma' + 'il' + 'to'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addye0c936c2a27e60fa8...

Во оваа Северна Маќедоња многу случајности. Те прснала цевка од парно и ги поплавила трите битни предмети „ИМПЕРИЈА“ , „ШПИОН“  и „ТРИСТА“, те полиГЛОТАТА од Муртино случајно прави лапсус, за на крај врвното антимак...

15.02.2019 Јани Бојаџи Од 1949 година па се до ден денешен управувате во сите сфери и со сите ресурси и потенцијали на ова земја! 70, и со зборови: СЕДУМДЕСЕТ ГОДИНИ вие сте учители, директори на училишта, наставници во средните ...

Забелешка: Фотографијата е превземена од книгата: ИСТОРИЈА НА ВИЗАНТИЈА од проф. др Греоргиј ОСТРОГОРСКИ, (Карта бр 4, страна 300) 25.01.2019М-р Мартин ТРЕНЕВСКИ, поранешен министер и амбасадор Република Македонија по речиси ...

Мр Мартин ТРЕНЕВСКИ, поранешен министер и амбасадор 10.01.2019 Еве, и тоа го доживеавме: после илјада година од владеењето на македонската династија на нашиот славен цар Самоил, кој го освои речиси целиот Балкан, се чини де...