Петар Богојески вели:   -Во Брисел и Вашингтон се обудуваме да го спасиме ВМРО... да не започне девмровизација на РМ, на сметка на нужната дегруевизација на ВМРО!!! Сега јасно е?!?   Патријата се спасува во Брисел и Ваши...

Јордан Петровски 21.10.2017 Дали овие мислења на Миленко, „Американскиот Виза Офицер“ Неделковски за неговата „службена брачна“ другарка  Мирка, носител на колајно на Путин, Велиновска, значат дека нивниот  „службенио...

14.10.2017   Народот се расправа кој е патриот а кој предавник а СЛУЖБАТА-УДБа И КОС ги пљачкосува. Правосудството е катастрофа, суди по диктат на  СЛУЖБАТА-УДБа И КОС. Политичките и Идеолошките неистомисленици се прогонув...

Пишува Душан Петровки 06.10.2017   Оние со кои сум „пријател“ на фејсбук знаат дека имам афинитет за лајкување и споделување на меми. Впрочем мемите ми се толкава обсесија, што успеав мојот татко во својата седма декада да...

Joрдан Петровски 04.10.2017 Златко Теодосиевски во својата последна колумна во пост скриптум  како одговор на Теона Митевска а во врска со нивната полемика за документарниот филм „Кога денот немаше име“  а со тематика за ...

Виктор Трифуновски 02.10.2017 Масакрот во Лас Вегас официјално е првата заедничка терористичка акција на бандите на Сорос и ИСИС, против САД и нејзините граѓани. Тоа јасно се гледа од биографијата на убиецот Stephen Paddock, кој е ...

Злате Мирчевски 30.09.2017 Читам деновиве една преписка на социјална мрежа на членови на ВМРО НП,ги читам,се јадам во себе, се препукуваат еден со друг и неможев да додржам морав ова од мене да го извадам надовор во јавност. ...

Пишува Душан Петровски 29.09.2017   Со Македонија владее династија којашто се одржува на власт преку еден прост вид на општо осакатување на народот. Владеењето на клики и династии не е ништо невообичаено на светот. Впрочем...