Тешки времиња пријатели...тешки времиња каде егоцентризмот и безобразлукот на глумците во "креирањето” на општествената реалност ја преоѓа секоја мерка. Менталната хигиена е претворена во септичка јама со обесмислен...

Пишува Душан Петровски 14.11.2017 Признавањето на сопствената одговорност е антиетична на комунистичкиот менталитет. Напротив, барањето на изговори за своите пропусти е нивната главна преокупација. Покојниот американск...

Јордан и Душан Петровски 13.11.2017 Кога ке се прочита текст полн со перфидни манипулации и замена на тези—а сѐ со цел одбрана на комунистичкиот систем во Македонија, и чиј автор е водечка личност на НВО кое се декларира ка...

Јордан и Душан Петровски 11.11.2017 Да се разбереме: главниот проблем со Службата за државна безбедност не е во прислушкувањето, туку во репресиите—односно угнетувањето. Службата угнетува во име на зачувување на придобив...

Јордан Петровски 05.11.2017 Го читав интервјуто на бившиот председателот на Врховниот суд на Р. Македонија Дане  Илиев - Политиката да ги тргне рацете од судството и ке ја пренесам причината зошто го напишав овој текст. От...

Душан Петровски 04.11.2017 Веќе имаме пишувано за тоа што значи „враќањето на животот и слободата“ коишто на Македонија ѝ ги носи гарнитурата на Заев. Тоа се оние живот и слобода—читај заблуда и репресија—кои на Македон...

Јордан Петровски 02.11.2017 Молкот на „РЕФОРМАТОРИТЕ“, ФРОДЕМ, ФОРУМОТ НА СЛОБОДОУМНИ ПАТРИОТИ, за кадровските решенија на владата на Заев за пополнување на комисиите за реформите на УБК,  реформи на судството,  советот з...

Јордан Петровски 28.10.2017 Човек кога најмалку се надева добива потврда за некои работи кои ги напишал и кажал одамна. А тоа што сум напишал, говорел и сѐуште пишувам и говорам, е тоа дека во Македонија нема НВО, т.е. граѓанс...