Јордан и Душан Петровски 13.11.2017 Кога ке се прочита текст полн со перфидни манипулации и замена на тези—а сѐ со цел одбрана на комунистичкиот систем во Македонија, и чиј автор е водечка личност на НВО кое се декларира ка...

Јордан и Душан Петровски 11.11.2017 Да се разбереме: главниот проблем со Службата за државна безбедност не е во прислушкувањето, туку во репресиите—односно угнетувањето. Службата угнетува во име на зачувување на придобив...

Јордан Петровски 05.11.2017 Го читав интервјуто на бившиот председателот на Врховниот суд на Р. Македонија Дане  Илиев - Политиката да ги тргне рацете од судството и ке ја пренесам причината зошто го напишав овој текст. От...

Душан Петровски 04.11.2017 Веќе имаме пишувано за тоа што значи „враќањето на животот и слободата“ коишто на Македонија ѝ ги носи гарнитурата на Заев. Тоа се оние живот и слобода—читај заблуда и репресија—кои на Македон...

Јордан Петровски 02.11.2017 Молкот на „РЕФОРМАТОРИТЕ“, ФРОДЕМ, ФОРУМОТ НА СЛОБОДОУМНИ ПАТРИОТИ, за кадровските решенија на владата на Заев за пополнување на комисиите за реформите на УБК,  реформи на судството,  советот з...

Јордан Петровски 28.10.2017 Човек кога најмалку се надева добива потврда за некои работи кои ги напишал и кажал одамна. А тоа што сум напишал, говорел и сѐуште пишувам и говорам, е тоа дека во Македонија нема НВО, т.е. граѓанс...

Петар Богојески вели:   -Во Брисел и Вашингтон се обудуваме да го спасиме ВМРО... да не започне девмровизација на РМ, на сметка на нужната дегруевизација на ВМРО!!! Сега јасно е?!?   Патријата се спасува во Брисел и Ваши...

Јордан Петровски 21.10.2017 Дали овие мислења на Миленко, „Американскиот Виза Офицер“ Неделковски за неговата „службена брачна“ другарка  Мирка, носител на колајно на Путин, Велиновска, значат дека нивниот  „службенио...