Službena tajna, šesta epizoda ...Veći broj pripadnika DB-a je, prema saznanjima "Insajdera“, bio upućen na poligrafski test povodom ubistva premijera Srbije. Neki od njih su pali na testu, ali su podaci o tome do danas ostali strogo čuvana tajna. Sve to ukazuje na činjenicu da Služba, bez obzira na sve zločine i bez ikakvih pravih reformi, živi i preživljava svaku vlast... ...

Л  Е  Ж  Е  Ќ  И      М  И  Л  И  Ц  А  Е  Ц(заклучок)Времената Спогодба, која беше потпишана на 13 септември 1995 година е премногу голема грешка за да таа биде случајна, а како што веќе констатиравме во четвртиот дел, “Ново...

ГРУПАЦИЈА на ДИСИДЕНТИ ВЕТЕРАНИ (Дане Поповски и Јордан Петровски)  Повторувањето е мајка на знаењето, така рекле, затоа ќе го реобјавиме овој текст: Која е вистината за ВМРО ДПМНЕ УДБАШКОТО ДПМНЕ ЈА ПРОКОЦКА ШАНСАТА ...

На страна на руските и проруските терористи на истокот на Украина, има платеници од разни држави Полска, Латвија, Чешка, Бугарија, Србија. На сликата се заробени "српски јунаци". Силни обвинувања на руски служби за силни ...

Западните земји извезуваат храна во Русија во вредност од 12 милијарди долари, или околу 1,2% од вкупниот извоз на вакви производи. Од друга страна, истите производи од Запад, во Русија прават 50% од вкупната понуда на месо, ...

Им се обраќаме на сите оние кои симнале некоја тема од форумот Котле со молба ако сакаат темата која ја симнале да ни ја пратат како повторно би ја качиле на обновениот сајт....

Еве како реагира правна држава. Држава во која постои поделба на власта. Имено протестанитите кои учествуваа во протестите кога се одржуваше самиотот на Г20 во Торонто поднесоа тужба против полицијата за нејна прекуме...

Пишува Јордан Петровски 10-12-2011   Кога пред извесно време почнаа до мене да допираат гласините кои ги пласира Ване Цветанов дека јас, односно, ние, Групацијата на Ветерани Дисиденти, сме го оставиле на цедило, бидејќи би...