01.07.2010 "НИКОЈ НЕМА ПРАВО ДА ПРЕГОВАРА ЗА МОЕТО ИМЕ!" - гласи слоганот на ММДЧП од Канада. Многу убав слоган и што е најважно со патриотски тон. Но, кога ќе се гребне малку подлабоко за да се видат активностите на носителот н...

Пишуваат Јордан и Душан Петровски 03.12.2017 Како увод во овој текст ќе цитираме дел од текстот на Оливера Војновска објавен во октомври 2010 година во „ УТРИНСКИ ВЕСНИК“   КОДОШИТЕ НЕ КОДОШЕЛЕ ГРАТИС Најпрво со „пациен...

Реакција на колумна на Стојан Андов: Богдановски работеше против ВМРО како соработник на УДБА До „Фокус“ пристигна реакција од Јордан Петровски од Канада на текстот на Стојан Андов „Зошто Драган Богдановски беше пр...

Пишува Душан Петровски 29.11.2017   Република Македонија во своето државотворно минато нема Јулие Цезар, Октавиан Август, или Маркус Аврелиус, туку има Калигула, Комодиус, и Неро. Таа е таму каде што е затоа што наместо да г...

Времето на влијанието на фондацијата СОРОС врз амбасадата на САД во Македонија полека но сигурно завршува!!   „Стејт департментот на САД им додели 5 милиони долари на организациите на Џорџ Сорос во Македонија. Сорос...

Котле дојде до документ/записник за посетата на комисијата за реформи на УБК на просториите на Петата Управа!   ЗАПИСНИК ОД ПОСЕТАТА НА ДРАГИОТ ДРУГАР СИЛЈАН НА ПЕТАТА УПРАВАВо просторијата влегува  Другарот Силјан, ...

Отстранете ја параполицијата Нема ниту метар суштински да се помрднеме во реформите на севкупното општество, ако не се направи сериозен исчекор кон отстранување на моќта на она што ги врзува старото и навидум новото - ...

Јордан Петровски 18.11.2017 Јанко Бачев во текстот ПАРАШПИОНИТЕ ОД ЧЕЛИЧАРНИЦАТА НА МИНЧО објавен 2006 година открива сериозна афера: Во предизборната 1998 година СДСМ припремајќи се за опозициско дејствување дојде на иде...