Путин му ја украл идеата на која можеби и докторирал Сашо Орданoски, имено Орданоски пред некоја година предлагаше власта да издава одобрение кои може да биде приклучен на интернет. Путин малку ја модификувал идеата. R...

Тешко на тие мајки првачиња на школо што пратија, зашто најсреќни на првиот училишен ден беа татковците. Ги гледаш татковциве цело време нешто снимаат со мобилни и камери и природно ти доаѓа да помислиш дека ги снимаат ...

Академик Иван Катарџиев (73 ) е еден од основоположниците на македонската историска наука. Се смета за веројатно најдобриот познавач на збиднувањата од крајот на минатиот и од првата половина од овој век и за експерт за ...

BEOGRAD PREUZIMA VODSTVO U REGIJI? Nakon sastanka u Berlinu Hrvatska gubi ulogu lidera ·        AFP/CROPIX Autor Augistin Palokaj Političari i diplomati analiziraju poruke sastanka čelnika zemalja regije koji je sazvala kancelarka Angela Merkel Summit o Zapadnom Balkanu, održan u petak u Berlinu, dužnosnici EU vide kao moguću prekretnicu za budući proces proširenja Europske unije...

RUSSIAN THREAT TO TRIGGER LNG TERMINALS CONSTRUCTIONAnalysis Economic and geopolitical aggression of Russia makes European countries start gas supplies diversification projects. It is subject to the Baltic countries, as well as the Black Sea region. Lithuania became the first Baltic country standing a good chance to diversify gas supplies with the help of LNG terminal. As early as in the begin...

Котле ви ја обозможува целокупната содржина на ИЗГРЕЈ ЗОРА НА СЛОБОДАТА БРОЈ 2 ПРЕВЗЕМИ ОВДЕ (PDF ФОРМАТ) Импресум Главен уредник Владимир Костовски Соработници: Јордан Петровски Душан Петровски Петар Петровски Ш...

Котле ви ја обозможува целокупната содржина на ИЗГРЕЈ ЗОРА НА СЛОБОДАТА БРОЈ 3ПРЕВЗЕМИ ОВДЕ (PDF ФОРМАТ) Импресум Главен уредник Владимир Костовски Соработници: Јордан Петровски Душан Петровски Петар Петровски Ша...

Можеби стварно калешата Анѓа пред некој век издржала анама да не бидне, ама таа не била далековида. Таа не знаела да претпостави дека таму на Босфорот ќе дојде нов султан, и денес еден куп нејзини потомци ќе се потепаат к...