Оваа тема не смее повеќе да се турка под тепих. Од кои причини до сега не е отворена не знам, а требаше. Постојат десетици веродостојни сведоштва за тоа дека, не ретко им се случува на нашите деца кои бараат работа на брод,...

// // // // // Да се тврди дека УДБ-а не „пакувала“ случаи по самостојноста на Македонија е срамота и греота кон македонскиот граѓанин. Кон секој граѓанин, а особено кон сите оние стотици кои, ка...

Да ги потсетам читателите на писмото кое донесе промена во однесувањето на ЕУ и на господинот Фуле. Писмо после кое СОРОСОИДНАТА банда во Македонија ја изгуби подршката од ЕУ, писмо кое ги откри лагите на Милчин и негов...

// // // // // 27.06.2005 Неодамна промовираната книга „Се за Македонија” којашто содржи документи и писма на Тодор Александров и ВМРО во периодот 1919 - 1924 година ја разбранува јавноста, а се јавија и...

(ЛУДИЛОТО НА ЛИДЕРОТ И НЕГОВИТЕ ПОДАНИЦИ) Си беше еднаш еден цар, толку голем, а толку мал. Мал зашто влегол во три броја поголеми кондури, а се правел на триипол дека му се пасент. Значи животот што го живеел премногу ја н...

11.09.2014 Деновиве, Маноил-Мане Јаковлевски на ФБ објави документ од кој се гледа дека бил прислушкуван. Прислушкувањето било во времето кога министер на полицијата бил сега веке починатиот Јордан Мијалков, јас дојдов до ...

Поврзано со бранoт апсење во Косово, Албанија, белким сега е соодветен момент да владите на овие две земји достават барање до ОБСЕ за започнување на процедура на преименување на нивните мисии во Приштина и Тирана во Мис...

Путин му ја украл идеата на која можеби и докторирал Сашо Орданoски, имено Орданоски пред некоја година предлагаше власта да издава одобрение кои може да биде приклучен на интернет. Путин малку ја модификувал идеата. R...