На бродот „Серенисима“ или во превод бродот „Спокојство“, од кој, наводно во мугрите на 12 септември исчезна младата прилепчанка, од спокојството сигурно не останало ништо, откако капетанот дознал за исчезнувањето. М...

Пред неколку дена ја објавивме колумана "МАКРОАТА ГИ ДЕМНАТ ВАШИТЕ ДЕЦА - ЈАХТИНГ ПРОСТИТУЦИЈА" на нашиот редовен колумнист Сашо Тасевски. Колумната предизвика голем интерес и неколку поратали ја превзедоа ама со наша ...

Медиумите во Македонија молчат за текот на прписката помеѓу МПЦ-ОА и СПЦ, па еве ние ке го пренесеме во целост писмото кое го упати СПЦ како одговор:...

И порано, но посебно во последно време, многумина кажуваат што треба да биде првиот крупен чекор на новата власт по падот на овој режим. Не знам дали знаете почитувани читатели, пријатели, властодршци (а пред се кумовск...

MIROSLAV LAZANSKI novinar, vojni komentator RTVBeograd. Ja sam u KOG-u Odelenja bezbednosti RV iPVO, u više navrata vidio Miroslava Lazanskog uprostorijama puk. Ćuk Tomislava, načelnika KOG-a.Pretpostavljam, a i raspolažem s nekoliko indikacija, daga je Ćuk u stvari preuzeo na vezu, jer je Lazanski,najvjerojatnije bio suradnik u Zagrebu, ali na vezi ga jedržao neko iz Odelenja bezbednosti...

ДА ИЗЛЕЗЕ ОД НЕГОВАТА КАНЦЕЛАРИЈА И ДА ЈА СОГЛЕДА ВИСТИНСКАТА СОСТОЈБА ВО МАКЕДОНСКИТЕ СУДОВИ !!! СКРОМНО И ЛИЧНО, ПО ПОВОД 50 - ГОДИШНИНАТА ОД ОСНОВАЊЕТО НА УСТАВНИОТ СУД НА МАКЕДОНИЈА И НЕГОВАТА ИЗЈАВА ДЕКА „ НЕПРОСТР...

ВМРО-ДПМНЕ со остра осуда на ТАКАНАРЕЧЕНОТО „прогласување на Илирида „ВМРО-ДПМНЕ најостро го осудува така нареченото прогласување на Илирида. Овие настани, направени од одамна истрошени и маргинални политичари се г...

Полемики СТО МАКЕДОНСКИ НЕВИСТИНИ За грешките во лексиконот "Сто македонски години 1903-2003"       Ако ја исклучиме авторската концепција и методологија при изработката на одредниците, сепак не можеме, а да н...