Dok Udbin dvojac Josip Perković i Zdravko Mustač u münchenskom zatvoru Stadelheim odbrojava posljednje dane uoči 17. listopada i početka suđenja pred Visokim zemaljskim sudom, njemački istražitelji nastoje prikupiti što više dokaznog materijala kako bi mogli rasvijetliti i najsitnije detalje okrutnog ubojstva Ininina direktora Stjepana Đurekovića 1983. godine u Wolfrathausenu. Očito...

Честопати во последниве години сме згрозени кога преку медиумите ќе биде откриен нов случај на убиства на животни, поединечни или групни. Последниот беше во Кочани. Наводно типот бил пореметен. Нема врска, да кажеме дек...

Една девојка на фејсбук, пред еден месец, на својот статус објави дека зела диплома од втор факултет. И ко што е ред, следеше канонада од честитки од нејзините пријатели. Откако го лајкнав статусот, малку иронично искоме...

Митот за Киро Глигоров и неговата чесноста и бранењето на интересите на Македонија чии председател беше полни 9 години, го урна неговиот син Владимир Глигоров. Со следната изјава: "Мојот дедо не бараше спогодба со оние ...

"Светињата не ја давајте на кучињата, и не ги фрлајте бисерите свои пред свињите, за да не ги изгазат со нозете свои, и кога ке севртат не ве растргнат вас"  Исус.     Возразни и деца (одговор на колумната на Мирка) Мирка ...

Сигурно сте се запрашале доста пати во минативе 23 години ,кој с‘е ја води Македонија, многумина од срам забегаја низ белиот свет , другите ,т.е дел од нив кој секогаш се со власта -камелеони , и секако она група на луѓе кој ...

Дали Вељановски со кшењето на Деловникот, поточно со неусвојувањето на оставките во законски рок треба да биде кривичмно гонет. Мое длабоко уверување е дека Јавниот Обвинител МОРАЛ да поднесе кривична пријава и да дад...