За мене многу побитно од цитирањето на Лавров во обраќањето на Александар Николовски беше повикот СДСМ да се врати во парламентот и дека треба да се прават компромиси. Убеден сум дека во компромисите е и Горна Македони...

Валентин ГлигоровВака почитувани читатели на ДОКАЗ, јас Валентин Глигоров ќе се обидам на сите вас кои сеуште сте убедени дека гилиптеров е ОПОЗИЦИОНЕР и дека човекот е за жалење и стварно нема пари за млеко и пелени, д...

// // // // // Жалам што ненајдов фотографија од сите оние кои се на платен список на Милчин. Таа фотографија ке беше како табло од некое средно училиште со неколлку стотини матуранти. 8.6.2013пиш...

пишува Јордан Петорвски Комунистичката банда секогаш кога нема што да понуди започнува битка против Национал СОЦИЈАЛИЗМОТ или како тие милуваат да го именуваат ФАШИЗМОТ. Битка за која комунистите велат дека е вперен...

UNS brani špijuna Pravda za Ludog Milojka Otkrile: e-Novine Veličina slova: Špijun koji je voleo UNS: Zoran Božinovski, popularni Ludi Milojko Photo: www.in4s.net Udruženje novinara Srbije (UNS) i Udruženje novinara Makedonije (UNM) traže od ministra pravde Republike Srbije Nikole Selakovića da odobri azil i ne dozvoli izručenje kriminalca Zorana Božinovskog Mak...

Од пораката или обраќањето на Иван Соколов соработникот на Диневски во КСИО паѓа во очи, предизвикува барем кај мене голем интерес оваа: Ivan Sokolov: -"Ova za koe deneska e osuden Toj predhodno se konsultirase i dobi zeleno svetlo od denesniot lider na VMRO DPMNBE Nikola Gruevski ......

Реакција  на саботната анализа под наслов "Подривање на безбедносните служби?"   Текстот е објавен во:    MAKDENES     октомври 06, 2014 ЛУСТРАЦИЈАТА Е НЕМИНОВНОСТ ЗА МАКЕДОНИЈА На членовите и симаптизерите на СДСМ ...

Dok Udbin dvojac Josip Perković i Zdravko Mustač u münchenskom zatvoru Stadelheim odbrojava posljednje dane uoči 17. listopada i početka suđenja pred Visokim zemaljskim sudom, njemački istražitelji nastoje prikupiti što više dokaznog materijala kako bi mogli rasvijetliti i najsitnije detalje okrutnog ubojstva Ininina direktora Stjepana Đurekovića 1983. godine u Wolfrathausenu. Očito...