Сашо Тасевски Голема прашина се крена по демолирањето на кафулето Дамар во старата чаршија од страна на непознати насилници, кога во неа прославуваа членови на ЛГБТ популацијата. Откако почекав да легне малку правот ш...

Критика која мора да ја пренесам, сепак се работи за колумнист на КОТЛЕ1 -До Сашо Тасевски: Ако уште еднаш видам да направиш подолга пауза како оваа, од штиците што живот значат, не само себеси и својот талент што го казну...

Зоран Тодоровски 02.11.2014 Анатемизацијата на македонското револуционерно движење и политичката индокртинација во периодот на комунистичка Македонија, но и продолжувањето на тој процес во годините по осамостојувањето...

известува Душан Петровски21-12-2012Деновиве Европската Комисија за Демократија преку Право (Венецијанска Комисија) се произнесе со Мислење во однос на Закон за определување на ограничувачка мерка за вршење на јавна должн...

Dušan Petrovski 30.06.2012 Greece’s current financial woes brought forward many examples of bureaucratic waste of sheer madness. One is the now famous Commission for the Management of Lake Copais, whose members were happily cashing in government cheques 53 years after Lake Copais has dried out. [i] To the north of Greece, in the Republic of Macedonia, a seemingly similar, but far more sini...

...Преку еден мој роднина, на негово барање имав неколку пати видувања со таткото на Бранко Црвенковски. Тој се понуди да посредува во разговорите со син му, кои одеа во следнава насока: во случај новоформираната партија ...

Во очекување Заев да ја фрли долгонајавуваната бомба која треба да го разбуца режимот на грујовците, гранатирана е зградата на владата. Нафрка чичка-новата барокна фасада на Грујо. Сега си мислам: Да не не го разбравме д...

Пишува Владимир Костовски 28.11.2011 Улогата на тајните служби во политичкиот живот на секоја држава е голема или потенцијално голема. Во Македонија и во нејзниот живот како федеративна република во Југославија и потоа к...