јордан Петровски 15.03.2018 Во државата во која не функцинира ниту една институција, во која власта не почитува Устав, закон, деловник за работа на собрание за многумина, ама најмногу за оние кои сакаат да дојде пак некој но...

Јордан Петровски 03.03.2018 Досега Црвениот Кардинал, прекарот за Суслов, секогаш успевал да излезе како победник во дворските игри околу тронот на СКМ ПДП, односно СДСМ!! Победувал затоа што секогаш говорел и правел онаа ш...

Пишува Душан Петровски 5.1.2018На почетокот сме на новата година—стотата од почетокот на српско-грчкото ропство на македонскиот народ—како и на пресветиот празник Божик. 2017 година беше мачна за македонскиот народ, а нов...

Пишува Душан Петровски 23.12.2017   Нов ден и нов гаф на македонската надворешна политика. Имено, владата на бившата југословенска Република Македонија повторно се испречи пред визијата на големиот патрон на македонскат...

Чиј грев е поголем: на Фрчкоски или на лустраторите? Веројатно никој не можел ниту да претпостави дека лустраторите ќе бараат врапчиња. Едни, за да им јават на некои, на пример, во кои досиеја точно може да се види дека ед...

Пишува Душан Петровски 15.12.2017   Деновиве во Македонија покрај стандардната политичка цикузијада, топ теми се и загадениот воздух во Скопската котлина како и кучињата скитници. До толку жестоки станале овие теми што по...

Последната седница на ААВМУ, даде вистинска слика како функционира едно балканско регулаторно тело од ендемски вид, вистински западнобалкански актери, подговетни за влез во ЕУ. На оваа седница се разгледуваше барањет...

Владимир Милчин ФБ статус 09.12,2017   ВРАТИ СЕ ДОМА, ЗАЕВ, ВРЕМЕТО СИ ЛЕТА! Наумив да исчекам со писмово да помине празников, но откако те видов седнат до поглаварот кој нема ништо заедничко со духовноста на Клим...