Пишува Душан Петровски 5.1.2018На почетокот сме на новата година—стотата од почетокот на српско-грчкото ропство на македонскиот народ—како и на пресветиот празник Божик. 2017 година беше мачна за македонскиот народ, а нов...

Пишува Душан Петровски 23.12.2017   Нов ден и нов гаф на македонската надворешна политика. Имено, владата на бившата југословенска Република Македонија повторно се испречи пред визијата на големиот патрон на македонскат...

Чиј грев е поголем: на Фрчкоски или на лустраторите? Веројатно никој не можел ниту да претпостави дека лустраторите ќе бараат врапчиња. Едни, за да им јават на некои, на пример, во кои досиеја точно може да се види дека ед...

Пишува Душан Петровски 15.12.2017   Деновиве во Македонија покрај стандардната политичка цикузијада, топ теми се и загадениот воздух во Скопската котлина како и кучињата скитници. До толку жестоки станале овие теми што по...

Последната седница на ААВМУ, даде вистинска слика како функционира едно балканско регулаторно тело од ендемски вид, вистински западнобалкански актери, подговетни за влез во ЕУ. На оваа седница се разгледуваше барањет...

Владимир Милчин ФБ статус 09.12,2017   ВРАТИ СЕ ДОМА, ЗАЕВ, ВРЕМЕТО СИ ЛЕТА! Наумив да исчекам со писмово да помине празников, но откако те видов седнат до поглаварот кој нема ништо заедничко со духовноста на Клим...

01.07.2010 "НИКОЈ НЕМА ПРАВО ДА ПРЕГОВАРА ЗА МОЕТО ИМЕ!" - гласи слоганот на ММДЧП од Канада. Многу убав слоган и што е најважно со патриотски тон. Но, кога ќе се гребне малку подлабоко за да се видат активностите на носителот н...

Пишуваат Јордан и Душан Петровски 03.12.2017 Како увод во овој текст ќе цитираме дел од текстот на Оливера Војновска објавен во октомври 2010 година во „ УТРИНСКИ ВЕСНИК“   КОДОШИТЕ НЕ КОДОШЕЛЕ ГРАТИС Најпрво со „пациен...