„Во уводниот дел авторот нагласува дека целта на книгата е младите генерации да ја дознаат вистината за личноста и делата на Борис Змејковски, како и за другите тројца идејни творци на ДПМНЕ – Драган Богдановски, Кост...

Не беше нешто „вауууу“ да се предвидат потезите на Грујо и неговите полтрони  во врска со премиерниот протест на студентите против екстерното испитување кои се случија пред околу еден месец. Потценување на протестит...

Македонците нема да војуваат против рускиот братски народ ама во име на КГБ и Тодор Петров треба да војуваат против Македонците од диаспората!! Во судирот, недајбоже да дојде до него, помеѓу НАТО и Русија во војските на ...

Моето незадоволство со начинот на кој владата на Груевски се обидува да го замаe народот со својтата квази-лустрација го имам изразено на повеќе наврати. Деновиве разгледувајќи го вебсајтот на Мане Јаковлевски, „Макед...

Да продолжам,  нели цело е кога има се !!! Па така за да ППР "БАНКАРИ" биде цело, мора да се споменат и ОО "ТРОЈКА" и изворот "КОРЧАГИН". Дали во исто време кога се местат Дане и Љубен се местат и Борис Градишки и групата околу...

Денес е Денот на дрвото, а horheus cepanicus е зимзелено дрво кое најдобро вирее во Македонија. Меѓу народот е познато како ДРВО НЕДЕЛКАНО. Мува не го лази. Од неговите иглички се прави силен чај за опуштање. Ако испиеш само една ...

Деновиве повторно во јавноста е актуелен писателот на книгата "Борис Змејковски Современиот Дамјан Груев" и еден од чeтврицата "основачи" на ВМРО ДПМНЕ, другарот Бранислав Синадиновски, човек без морал, скрупил и грам с...

Читам за оваа бомбава, бомбиве на СДСМ и Заев и им се чудам на умот на членовите и симпатизерите на СДСМ. Пак влегле во филм дека има леб без мотика!! Ги читам и слушам а и Заев им дава таква лажна надеж дека ке биде доволно ...