21.05.2018Со идењето на власт во 2006 година ВМРО-ДПМНЕ со новото раководство почнува да се расчистува и да се реформира, полека ги дистанцира настрана повеќето постари по партиски стаж членови на партијата , политичко-тактич...

Тони Димитриевски 16.05.2018 фејзбук статусTricko veli: site sme nie bajrami Jas bi preciziral poinaku: "prilichno e mozno vo sekoj od nas da chuchi po nekoe malo bajramche", no i bi dodal - zarem nema nishto poprirodno, vazno i odgovorno od lichnoto, uporno, obiduvanje da se razbere, nadmine, anulira, nadraste - bajramcheto vo sekoj od nas, vo imeto na sopstveni...

Јордан Петровски 02.05.2018Многупати досега сум напишал дека една од причините зошто ЕУ и САД не реагираат соодветно кога предлагаат мерки како Македонија да излезе од кризата, како причина сум наведувал дека тоа се должи ...

НА САМИОТОТ ВО СОФИЈА МУ СЕ ЗАКАНУВА ДЕБАКАЛ ПОРАДИ КОСОВО ЕУ се обидува со дипломатски финеси да спречи фијаско на самитот за Западниот Балкан, кој следната недела треба да се одржи во Софија. Во моментов, сите сигнали...

Jордан Петровски 16.04.2018 Заев и СДСМ, Мицковски и ВМРО ДПМНЕ,  според пресуда на Судот за Човекови Права во Стразбур а на која се повикува Венецијанска комисија, треба да бидат свесни дека првата влада на Р. Македонија кој...

Душан Петровски 08.04.2018 За разлика од општиот Католички свет кадешто изобилуваат различните толкувања на Христијанството, во Православието изостанува ересот. Тука нема дискурс и нема ди...

Јордан Петровски 28.03.2018На нетов налетав на едно писмо, писмо кое представува сериозен преседан во дипломатското однесување на амбасадата на САД.  Поточно амбасадата на САД , пишувам абасада на САД а не службеник или Алб...

Јордан Петровски 26.03.2018 Заради ментална хигиена не читам колумни од Сашо Орданоски но оваа ја прочитав заради поракaта која ја праќа ДИП СТЕЈТОТ –политичко-полициското подземје (ППП) во Македонија и која Орданоски ја ...