За се пишува или говори за Дане Поповски и да ги имаме морето како мастило и небото како хартија нема да бидат доволни за да за Дане се каже се. Сепак во овиј тажен момент ке кажаме неколку збора за мојот драг пријател Да...

Пишуваат Јордан и Душан Петровски 6.6.2018 годинаЗамина од овој свет војводата Дане Поповски, носителот на искрата на македонската идеја низ најтемните денови на македонскиот народ. Кога немало каде да се бега, и кога пре...

Паднаа и комунистите Титовисти во Словенија.   Po podatkih vzporednih volitev, ki jih je za nas opravil Inštitut Mediana, je največ glasov dobila stranka SDS Janeza Janše. Obkrožilo jo je 24,4 odstotka volivk in volivcev. Sledi Lista Marjana Šarca z 12,6 odstotka. Na tretjem mestu je SMC Mira Cerarja, ki ima 9,8 odstotka glasov. Sledi Levica Lu...

ОСВРТ: 20 ГОДИНИ ОД „ПОЛИЦИЈА И ПОЛИТИКА“„БУГАРСКА АМБАСАДА“, СЕ УШТЕ НЕРАСЧИСТЕНА ИНТИРГА   Пишува Душан Петровски 28.05.2018Повеќе од една година веќе светската јавност е сведок на ловот на вештерки општо познат под и...

Несомнено, прогласувањето на повеќепартизмот во 1990 година створи услови на врвот на македонската политичка сцена да избие партијата ВМРО-ДПМНЕ. Причината за овој развој на настаните треба да е доволно јасна благодаре...

Во разговорот во поголема мерка потврдени се сознанијата и податоците поради кои беше заведен, а исто така Петровски ги прифати контактите со ДБК, поради што предлагам да се дерегистрира од ПО, бидејќи нема основ за пон...

21.05.2018Со идењето на власт во 2006 година ВМРО-ДПМНЕ со новото раководство почнува да се расчистува и да се реформира, полека ги дистанцира настрана повеќето постари по партиски стаж членови на партијата , политичко-тактич...

Тони Димитриевски 16.05.2018 фејзбук статусTricko veli: site sme nie bajrami Jas bi preciziral poinaku: "prilichno e mozno vo sekoj od nas da chuchi po nekoe malo bajramche", no i bi dodal - zarem nema nishto poprirodno, vazno i odgovorno od lichnoto, uporno, obiduvanje da se razbere, nadmine, anulira, nadraste - bajramcheto vo sekoj od nas, vo imeto na sopstveni...