Имам уверување дека Заев ни на крај на умот немал дека неговото насилничко однесување во практикувањето на власта и кршењето на  Уставот, законите ке биде критикувано од Форумот за Демокртска Македонија .По се иниција...

Јордан Петровски 19. 07. 2018 Ако се точни тврдењата на Заев дека грчкиот бизнисмен Савидис ги финасирал протестите во Скопје, против договорот со Грција за промена на името, тогаш читајки еден новинарски текст во кои се об...

Јордан Петровски писмото почнато на 17.07 2018 завршено на 14.10.2018Вториот дел на отвореното писмо до Вас господине Мицковски е посветен на Реформите на УБК и Реформите на Судството, најголемиот  проблем на Македонија за опс...

13 јули 2018 година   Почитуван Господне Мицковски,   отвореново писмо кое Ви го упатувам не е со цел да Ви делам ум или да се наметнувам како човек кој единствено ја знае вистината. Писмово е да бидам чист пред себе и пред...

Јордан Петровски 10.07.2018 Нема каде да бегаат напаѓачите на Саздовски вели потпаролот на МВР Тони Англевски {youtube}https://www.youtube.com/watch?v=rx5cJDcOGO{youtube}Лага од МВР е дека се уапсени сите сторители. Уапсени се само дваица. Другите дв...

Јордан Петровски 09.07.2018 Оваа соопштение кое е издадено кога МВР ја знаела состојбата во која се наоѓал сега веке починатиот Саздов е пресилна причина заради која министерот Спасовски МОРА да поднесе оставка.  Раково...

ЈорданПетровски 27.06.2018За да ги разбијам лажните надежи на граѓаните дека Заев ке ги исполни условите кои се дадени од ЕУ за давање датум за почеток на преговорите за влез во ЕУ во јуни 2019 година ке пренесам заклучоци на ...