Пишува Душан Петровски 10.03.2017 Излезот од политичката криза е едноставен, а „Платформата“ на албанските партии е нелегитмна, поради својот тајминг и местото на кое се изнесува. Таа е вон контекст. Нејзината содржина во ...

Пишува: Петар Петровски 10.03.2017   Деновиве македонското општество е соочено со голема политичка криза, предизвикана од фактот што ниту една политичка партија не освои 61 пратеник, при што би се здобила со можноста да фор...

Јордан Перовски 09.03.2017 Од двеве видеа кои се мал дел од интервјуто на потпаролот на ДУИ јасно      Понудата на СДСМ  за законот за унапредување на  албанскиот јазик е подобра од онаа на...

Јордан Петровски 09.03.2017 Ваква лага може да се продава на малоумни луѓе и на партиски војници, толку им е умоти и на едните и на другите:   -“Претседателот на ДУИ го информирал германскиот пратеник дека се прават напори...

Јордан Петровски 08.03.2017     Дали после гледањето на оваа видео некој ке верува дека ДУИ ке дозволи некој од водачите на ДУИ, поточно главниот човек на ОНА да биде обинет за било што.  Буја...

Јордан Петровски 02.03.2017 Деновиве како разумот да напуштил голем дел од водачите на политичките партии, старите и новоформираните Граѓанските Движења во Македонија. Од никого не доаѓа порака на разум и обид да се смират...

Јордан Петровски 07.03.2017 Ако на некој сеуште не му е јасно кој се обидува по секоја цена да се случи меѓумакеднски судир нека погледен насловната страница  на Геровиот СЛОБОДЕН ПЕЧАТ. Да наречеш багра илјадници Македонц...

Јордан Петривски 01.02.2007     Јордан Петровкси 02.03.2017 Тешки лаги и манупулации на Заев а никој не лаже и не манипулира без некоја голема потреба или нужда.   Медиуми: Јавноста деновиве е преплавена со разни информации ок...