02.06.2017 Заев 2015 година деде една многу интересна, поточно ТодорАлексанровска или ВанчоМијаловистичка изјава, оваа карактиристика ја давам според пресудите кои ги изрекувал Комунистичкиот суд на они кои ја пееле и почи...

Пишува Душан Петровски 19.05.2017„Дојче Веле“. Звучи странски, па мора да е официјалниот глас на Владата и совеста на Германија. Во далаверата, односно во уметноста на продавањето ветер и магла, имиџот е сѐ. Така и со овој пр...

Јордан Петровски 18.05.2017 Премногу потврди во само 24 часа за точноста на мојот текст ДАЛИ СЛУЖБАТА ПАК КЕ ИЗБЕРЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВМРО ДПМНЕ! Прв се јави Фридом Хаус и  самопрогласениот застапник на Македонски интереси “...

Јордан Петровски 11.05.2017 Добив еден текст од кој ке издвојам дел и ке го објавам:   Љубчо Георгиевски и неговите „народњаци“ договориле да одат на листи заедно со својата матична партија – ВМРО-ДПМНЕ. Со загрижување ј...

17-05-2012 Не е битно што зборуваат кодошите, битно е службеникот колку му придава значење на тоа и го дава на понатамошна обработка.Со оваа реченица почнува анализата за Штази на новиот германски претседател. Комунистички...

Јордан Петорвски 05.05.2017 Владе  Милчин, антимакедонец до коска “је изненаѓен и увреѓен“ од тоа како Таљат го декорирал кабинетот на Председателот на МАКЕДОСКИОТ Парламент, “ види молимте“.  Не би дознале дека Милчин ...

Јордан Петровски 15.05.2017 Во ова време—невреме веке почнаа да се јавуват многу „загрижени“ вмроОВЦИ што нудат решение за спас на вмро ДПМНЕ. Загрижените вмроОВЦИ како спасители на партијата нудат луѓе кои биле дел од к...