Досега не практикувавме да ја објавуваме преписката на Комитетот со еврокомесарот Хан, но оваа последно писмо кое утринава…...

Пишуваат Јордан и Душан Петровски 6.6.2018 годинаЗамина од овој свет војводата Дане Поповски, носителот на искрата на македонската…...

Паднаа и комунистите Титовисти во Словенија. Po podatkih vzporednih volitev, ki jih je za nas opravil Inštitut Mediana,…...

Јордан Петровски 03.03.2018 Досега Црвениот Кардинал, прекарот за Суслов, секогаш успевал да излезе како победник во дворските игри…...

Пишуваат Јордан и Душан Петровски 03.12.2017 Како увод во овој текст ќе цитираме дел од текстот на Оливера…...

Реакција на колумна на Стојан Андов: Богдановски работеше против ВМРО како соработник на УДБА До „Фокус“ пристигна реакција…...

Пишува Душан Петровски 29.11.2017 Република Македонија во своето државотворно минато нема Јулие Цезар, Октавиан Август, или Маркус Аврелиус,…...