Јордан Петровски 14.03.2016 Повикување на протест во овој момент е само пружање на рака на спасот на тоталитраниот…...

10.03.2016 Повик до сите автори и издавачи во Македонија - ПРОВЕРЕТЕ КОЈ ГИ КОРИСТИ ВАШИТЕ ИЗДАНИЈА И АВТОРСКИ…...

В България все още триумфира един псевдо-елит – угоднически пред властта и безсрамен, безскрупулен, брутален към обществото Държавата…...

Јордан Петровски 20.08.2015Посетата на Драган Богдановски на Канада помеѓу двата изборни круга е многу нелогична, нелогична е од…...

Јордан Петровски 20.08.2015 Како беше формирана партијата ВМРО-ДПМНЕГОЈКО ЈАКОВЛЕВСКИСо Богдановски, Георгиевски, Змејковски и Транталовски три дена разговаравме за…...

02 септември 2011 09:44Зошто Публика (прилогот на Дневник) не го објави интервјуто со Јордан Петровски, последниот македонски дисидент.Новинарката…...

Јордан Петровски 25.07.2015 Дали внукот на Драган Богдановски, Звонко Станковски свесно вади документи со кои докажува дека Драган…...

Collaborator of the Communist Party Secret Police Dušan Petrovski August 11, 2011 In 2009 Macedonia’s Parliament adopted a…...